[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19.8.2009

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου / Νέα-Εκδηλώσεις  / Λατομείο  / AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19.8.2009

Πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου, που εδρεύει στη Βέροια με την επωνυμία : « Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ».

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Ξ., που κοινοποιήθηκε εμπρόθεσμα και νομότυπα σε όλα τα μέλη δια εις τον τοπικόν τύπον δημοσιεύσεως, συνήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ξηρολιβάδου Ημαθίας, σήμερα 19 Αυγούστου του 2009 και ώρα 20.00 μ.μ. τα μέλη του παραπάνω σωματείου για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης :

1. Απολογισμός Δράσεων του Π.Ο.Ξ.  2008-2009

2. Οικονομικός Απολογισμός

3. Προγραμματισμός περιόδου 2009-2010

4. Ενημέρωση επί τρεχόντων ζητημάτων

5. Προτάσεις

Η Γενική Γραμματέας του Π.Ο.Ξ. ανέγνωσε τον κατάλογο των μελών, που είναι ταμειακά εντάξει, μετρήθηκαν τα παρόντα μέλη που τα ονοματεπώνυμα τους ανεγράφησαν στον ονομαστικό πίνακα παρουσίας μελών και εγένετο πιστοποίηση..

Αφού διαπιστώθηκε η κατά το νόμο και το καταστατικό απαιτουμένη απαρτία, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέλαβε την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την καταστατική πρόβλεψη και κήρυξε την έναρξη των εργασιών, αμέσως δε εισηγήθηκε τα θέματα της Ημερήσιας Διατάξεως :

1.   Για το πρώτο θέμα : «…» είπε ότι …

2.   Για το δεύτερο θέμα : «…» είπε ότι …

3.   Για το τρίτο θέμα : «…» είπε ότι …

4.   Για το τέταρτο θέμα : « Ενημέρωση επί τρεχόντων ζητημάτων ,

ανάμεσα στα λοιπά τρέχοντα ζητήματα και αφού έθεσε υπ’ όψιν των παρισταμένων μελών της Γενικής Συνέλευσης, ότι καθώς ελήφθη γνώση από τον τοπικό τύπο, στις 30-7-2009 εξεδόθη η υπ’ αριθμόν πρωτ. 123472/2403 Κ.Υ.Α. Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. – ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού ( ανθρακικού ασβεστίου ) έκτασης 540.975 τ.μ. και των συνοδών αυτής έργων στη θέση «Ξηρολίβαδο» Δ. Δ. Κουμαριάς, Δήμου Βέροιας, Νομού Ημαθίας από την εταιρία « ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. » και αφού ανέλυσε την αναγκαιότητα της ενεργοποίησης του συνόλου της Ξηρολιβαδιώτικης κοινωνίας κατά της εν λόγω Κ.Υ.Α., εισηγήθηκε την λήψη απόφασης επί του συγκεκριμένου θέματος.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ., όπως παρακάτω :

1. Καταδικάζει με τον πιo απερίφραστο τρόπο την υπ’ αριθμόν πρωτ. 123472/2403 Κ.Υ.Α. Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. – ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού                 ( ανθρακικού ασβεστίου ) έκτασης 540.975 τ.μ. και των συνοδών αυτής έργων στη θέση «Ξηρολίβαδο» Δ. Δ. Κουμαριάς, Δήμου Βέροιας, Νομού Ημαθίας από την εταιρία « ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ».

2. Επισημαίνει ότι η τυχόν εκμετάλλευση αυτού του λατομικού χώρου θα επιφέρει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής, ανεπανόρθωτη ζημία στην τουριστική ανάπτυξη του Βερμίου και της ευρύτερης περιοχής και θα θέσει σε διαρκή απειλή την σωματική και περιουσιακή ακεραιότητα των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

3. Εκφράζει την πλέον έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η εν λόγω Κ.Υ.Α εκδόθηκε κατά πλήρη περιφρόνηση της βούλησης της Ημαθιώτικης Κοινωνίας η οποία απέρριψε κατηγορηματικώς την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση του εν λόγω λατομικού χώρου με διαρκείς κινητοποιήσεις,  αποτυπωθείσα δε με τον πιο ομόθυμο τρόπο στις : α) υπ’ αριθμόν 226/2007 ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας, β) υπ’ αριθμόν 613/2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, αλλά και γ) στις αποφάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων, δ) πλείστων Φορέων και ε) των Λαϊκών Συνελεύσεων των κατοίκων του Ξηρολιβάδου.

4. Ζητά από τα αρμόδια Κυβερνητικά Όργανα την άμεση ανάκληση ή ακύρωση της εν λόγω Κ.Υ.Α.

5. Αποφασίζει την άσκηση κάθε ένδικου μέσου ή βοηθήματος για την ανάκληση ή ακύρωση της εν λόγω Κ.Υ.Α. και αναστολή της υλοποίησής της.

6. Αποφασίζει να ζητήσει συμπληρωματικά και την άσκηση κάθε ένδικου μέσου ή βοηθήματος για την ανάκληση ή ακύρωση της εν λόγω Κ.Υ.Α. και αναστολή της υλοποίησής της από κάθε νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή οποιονδήποτε ιδιότητα έχοντες έννομο συμφέρον περί τούτου.

7. Θέτει  ενώπιον του ζητήματος τους Βουλευτές του Νομού, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους φορείς από τους οποίους αναμένει να λάβουν θέση και να ασκήσουν κάθε πολιτική, κοινωνική και ένδικη πίεση προκειμένη να αποτραπεί η φυσική καταστροφή του Βερμίου που βρίσκεται προ των πυλών.

8. Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Ξ. να μετέλθει κάθε έννομο μέσον και να ενεργοποιήσει κάθε απαιτούμενη δράση, ώστε να αποτραπεί  η εγκατάσταση του υπερλατομείου στις δασοκαλυμένες πλαγιές του Βερμίου και του δίδει ειδικά την πληρεξουσιότητα όπως τούτο επιλέξει τον ή τους Δικηγόρους, με ή δια των οποίων ο Π.Ο.Ξ. θα παραστεί στις συζητήσεις των ενδίκων μέσων ή βοηθημάτων τα οποία θα ασκήσει.

8. Αποφασίζει τη σύσταση Ειδικού Ταμείου στο οποίο θα συγκεντρώνονται χρήματα για την ευόδωση του σκοπού αυτού, όπως τούτος έχει τεθεί σύμφωνα με όλα τα παραπάνω.

5. Για το πέμπτο θέμα : «…» είπε ότι …

Μετά την ψήφιση  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κήρυξε τη λήξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης με τη δήλωση ότι η παραπάνω απόφαση αποτελεί αναπόσπαστό τμήμα των παρόντων πρακτικών.

Απόσπασμα από το βιβλίο πρακτικών της Γ.Σ.

Ξηρολίβαδο, 19-8-2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ