Αρχείο για Αύγουστος, 2023

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΞ.

26 Αυγούστου, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.

          Αγαπητά μέλη, αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του Ξηρολιβάδου,

Έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν σε πανελλήνιο επίπεδο με τις πυρκαγιές και με τη σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου και του νέου Δ.Σ. αποφασίζουμε:

  1. Ως ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους
  2.  Ως ένδειξη θλίψης για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στη χώρα και την οποία θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας στο άμεσο μέλλον
  3. Και με σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ψάχνοντας ένα καλύτερο αύριο ή τραυματίστηκαν την προσπάθειά τους να σβήσουν τις φωτιές,

να ματαιώσουμε την τελευταία εκδήλωσή μας που κλείνει τις δράσεις του καλοκαιριού ακολουθώντας το παράδειγμα των Δήμων Βέροιας και Νάουσας για αντίστοιχες εκδηλώσεις. Το αποχαιρετιστήριο γλέντι του ομίλου που ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Κυριακής στις 27 Αυγούστου ματαιώνεται για τους παραπάνω λόγους.

Φίλες και φίλοι, η απόφαση αυτή ήταν και για εμάς δύσκολη, αλλά δε θα μπορούσαμε να μην αφουγκραστούμε το κοινό αίσθημα. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε άλλη δράση μας με νέα ανακοίνωση.

                                                                   Καλή αντάμωση,

το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.   

Γιορτή Λαλαγγίτας στο Ξηρολίβαδο

23 Αυγούστου, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι γυναίκες του Ομίλου τίμησαν και φέτος το έθιμο της Λαλαγγίτας στο Ξερολίβαδο.

            Μέσα στο ξέφωτο του δάσους των πεύκων και κάτω από το ζεστό απογευματινό ήλιο του βουνού, τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της Λαλαγγίτας στο Ξερολίβαδο. Το απόγευμα της Δευτέρας στις 21 Αυγούστου πλήθος Ξηρολιβαδιωτών και επισκεπτών του χωριού συνέρρευσαν στα πεύκα για να γευτούν το παραδοσιακό έδεσμα που ετοίμασαν μαζικότερα από ποτέ οι γυναίκες μέλη του Ομίλου αλλά και μια σειρά από γλυκά και κεράσματα προσφορά των καταστημάτων LIDO, MON KOOLOOR, Φούρνος ΚΟΓΙΑ και Φούρνος ΣΑΛΑΠΑΣΙΔΗ με τη μέριμνα του Π.Ο.Ξ. που συμπλήρωσαν την παραδοσιακή γιορτή.

            Μικροί και μεγάλοι έγιναν ακόμη μια φορά κοινωνοί ενός εθίμου που ενώνει και συμφιλιώνει το χωριό και αναβιώνει κάθε χρόνο στο Ξερολίβαδο για να κρατήσει ζωντανή την παράδοση. Η γιορτή συνοδεύτηκε και ολοκληρώθηκε με χορό ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 το μεσημέρι όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελευταία καλοκαιρινή εκδήλωση του Ομίλου το «Αποχαιρετιστήριο Γλέντι» με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας.  

                                                                                                                       Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.

Λαγγίτες στο Ξηρολίβαδο

21 Αυγούστου, 2023

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΞ

16 Αυγούστου, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εθελοντική αιμοδοσία και περιβαλλοντικές δράσεις συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Π.ΟΞ.

Έπειτα από πολύ καιρό πραγματοποιήθηκε και πάλι η εθελοντική αιμοδοσία για τους Ξερολιβαδιώτες στο κτίριο του Ομίλου. Η ανταπόκριση του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας στο αίτημα του Π.Ο.Ξ. ήταν άμεση και η συμμετοχή των κατοίκων και φίλων του χωριού μεγάλη. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός φιαλών που θα είναι στη διάθεση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

            Παράλληλα το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου. Δεκάδες μικροί κάτοικοι και έφηβοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στην αυλή του πολιτιστικού κέντρου και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία του χωριού καθαρίζοντας από τα σκουπίδια όλα τα σημεία που είχαν πρόβλημα στέλνοντας το μήνυμα για ένα καθαρότερο περιβάλλον που είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρωτίστως των παιδιών.

            Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Ο.Ξ. όπου ο πρόεδρος των «Φίλων του ποταμού Τριποτάμου» κύριος Πάρις Παπακανάκης έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα σύνδεση του τρόπου με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες έβλεπαν το περιβάλλον σε σχέση με το σήμερα, μέσα από το μύθο του Ερυσίχθονα, ο οποίος από την «ύβρη» δέχθηκε την «μήνιν» της Γης και τιμωρήθηκε σκληρά.

Αλλαγή ημερομηνίας για το έθιμο της λαγγίτας.

            Το έθιμο της λαγγίτας στο δάσος των πεύκων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 για τη διευκόλυνση των κατοίκων του χωριού που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

                                                                                                                       Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.

Δωρεά Απινιδωτή στον ΠΟΞ

11 Αυγούστου, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΟΝ Π.Ο.Ξ.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου εκπροσωπώντας το χωριό αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους αγαπητούς συγχωριανούς μας Υιούς του Νικολάου Κουτόβα, Γεώργιο και Πέτρο Κουτόβα για την προσφορά ενός απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας εις μνήμην του πατέρα τους, ο οποίος θα φιλοξενείται στο κτίριο του Π.Ο.Ξ. και θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του χωριού σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

Η ξεχωριστή και πολυετής προσφορά των αδελφών Κουτόβα στον Πολιτιστικό Όμιλο μας δίνει δύναμη, αποτελώντας ένα ακόμη  στήριγμα στην προσπάθεια υλοποίησης των σκοπών και των στόχων του Ομίλου και ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές στο μέλλον.    

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΠΟΞ 2023

6 Αυγούστου, 2023

ΠΑΡΑΤΊΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΞ ΤΙΣ 6.8. 2023 ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Γιορτή της πίτας στο Ξηρολίβαδο

3 Αυγούστου, 2023

Φωτογραφίες απο την Γιορτη της Πιτας στο Ξηρολιβαδο σήμερα 29.7.2023.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ