Αρχείο για Φεβρουάριος, 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

21 Φεβρουαρίου, 2017

Με την εντυπωσιακή προσέλευση των μελών του Π.Ο.Ξ. και των φίλων του Ξηρολιβάδου, πραγματοποιήθηκε και φέτος (Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017) ο ετήσιος χορός και η κοπή της πίτας του Ομίλου στο κέντρο «Ελιά» στη Βέροια.
Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και, σε συνδυασμό με τους αυθεντικούς ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας των Μηνάδων, όλοι όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο πρόεδρος του Π.Ο.Ξ. Χασιώτης Βασίλης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και λίγο αργότερα ο ιερέας του χωριού πατέρας Ιωάννης Κιουλές ευλόγησε και έκοψε την πίτα, με τον Πολιτιστικό Όμιλο να αναδεικνύεται «τυχερός» για το 2017, αφού το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του.
Στη συνέχεια το κέφι «άναψε» και οι χοροί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Για μια ακόμη φορά το Χορευτικό Τμήμα του Ομίλου με μπροστάρη το χοροδιδάσκαλο Ιωάννη Τσιαμήτρο εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του το κοινό, ενώ στο περιθώριο της βραδιάς έγινε και μια «αποτύπωση» του εθίμου τον Kαπεταναραίων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Νίκη Καρατζούλα, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Παπαδόπουλος και Θ. Κορωνάς ως εκπρόσωποι του Δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Κουμαριάς Κ. Τζήμας, ο πρόεδρος της κοινότητας Κάτω Βερμίου Α. Πιτούλιας, ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Σελίου Σ. Πιτούλιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Δ. Πίσκος μαζί με μέλη του Συλλόγου και το Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Ξηρολιβάδου.
Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ. θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φίλους του χωριού και τα μέλη του Ομίλου που προσέφεραν δώρα για την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στο χορό και ιδιαίτερα την Τάσα Γκανίδου που φιλοτέχνησε και πρόσφερε το κόσμημα για τον τυχερό της Βασιλόπιτας, το ζαχαροπλαστείο LIDO και τους αδελφούς Γιώργο και Πέτρο Κουτόβα που χορήγησαν την Πίτα και τα Βασιλοπιτάκια για την κοπή και την ταβέρνα «Το Γρέκι» στο Ξηρολίβαδο, του Βασίλη Χασιώτη του Γεωργίου που προσέφερε τα κρασιά του χορού.
DSCN1093
DSCN1092DSCN1088DSCN1084DSCN1082???????????????????????????????DSC00740???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????2 Kαραπατάκι1 Kαπετάνιος???????????????????????????????

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΞ

8 Φεβρουαρίου, 2017

Την Τρίτη 7-2-2017 και ώρα 9 μμ το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου έκοψε την πίτα στην αίθουσα χορού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας επί της οδού Κοντογεωργάκη.
Στην εκδήλωση τίμησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΞ ο πρόεδρος, Βασίλης Α. Χασιώτης, ο ταμίας, Νίκος Κελεπούρης, τα μέλη, Χασιώτης Β. Γιώργος και Μπλατσιώτης Δημήτρης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΟΞ Βασιάδης Τάσος μετά της συζύγου του (Νούλης), καθώς και ο φύλακας του χωριού Τσαμήτρος Απόστολος.
Ο χοροδιδάσκαλος του ΠΟΞ Τσιαμήτρος Γιάννης έκοψε τη πίτα, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και το γεγονός ότι το χορευτικό τμήμα προετοιμάζεται για τις προσεχείς εκδηλώσεις του.
Το φλουρί ‘έπεσε’ στο μέλος του ΔΣ, Δημήτρη Μπλατσιώτη, και κατόπιν ο Πρόεδρος Βασίλης Α. Χασιώτης πήρε το λόγο, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ τον χοροδιδάσκαλο Τσιαμήτρο Γιάννη για τη πολυετή προσφορά του στον Όμιλο.
Ακολούθησε φαγοπότι (με πίτες γλυκίσματα και ποτά, που ετοίμασαν οι γυναίκες του χορευτικού) και η βραδιά έκλεισε με γλέντι από τους χορευτές και τα μέλη του ΔΣ.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Οκ 4???????????????????????????????οκ 6??????????????????????????????????????????????????????????????

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ