Αρχείο για Μάρτιος, 2016

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

26 Μαρτίου, 2016

Η ξεχωριστή ομορφιά και η παράδοση του χειμερινού Ξηρολιβάδου απο-τέλεσε το κίνητρο για ομάδες εκδρομέων να πραγματοποιήσουν συντονι-σμένη εξόρμηση γνωριμίας με το χωριό και το μοναδικό περιβάλλον του Βερμίου.
Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτίου από την Ομάδα Φοιτητών από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, τον Ορειβατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο Θεσσαλονίκης «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» και τον Ορειβατικό Σύλλογο Κοζάνης.
Τους επισκέπτες υποδέχτηκε Αντιπροσωπεία του Π.Ο.Ξ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Απόστολο Τσαμήτρο με άλλα μέλη του Ομίλου, οι οποίοι φι-λοξένησαν τους επισκέπτες στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού με το τζάκι αναμμένο, με ζεστό τσάι, κρασί και γλυκίσματα.
Κατά την ώρα της θαλπωρής οι επισκέπτες ενημερώθηκαν, για την ιστο-ρία του Ξηρολιβάδου, τις παραδόσεις του χωριού και των Βλάχων του Βερ-μίου και τα δρώμενα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου.
Ακολούθως οι επισκέπτες πραγματοποίησαν ανάβαση στο χιονισμένο Ξηροβούνι και πορεία στο ορειβατικό μονοπάτι της Δόξας.
Η ορειβατική εξόρμηση των επισκεπτών στο Ξηρολίβαδο ολοκληρώθηκε στο παραδοσιακό κέντρο “DUCATA” του Δ. Φουρκιώτη όπου γεύτηκαν τους τοπικούς μεζέδες, μετέχοντας στο μικρό γλέντι που στήθηκε εκ των ε-νόντων.

Από τον ΠΟΞ
Ορειβάτες στο Ξηρολίβαδο 7 - ΑντίγραφοΟρειβάτες στο Ξηρολίβαδο 6 - ΑντίγραφοΟρειβάτες στο Ξηρολίβαδο 6 - ΑντίγραφοΟρειβάτες στο Ξηρολίβαδο 4 - ΑντίγραφοΟρειβάτες στο Ξηρολίβαδο 3  - ΑντίγραφοΟρειβάτες στο Ξηρολίβαδο 2 - ΑντίγραφοΟρειβάτες στο Ξηρολίβαδο 1 - Αντίγραφο

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ