Αρχείο για Απρίλιος, 2015

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ 2015

14 Απριλίου, 2015

Η παράδοση της Ανάστασης στο Ξηρολίβαδο αναβίωσε και πάλι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, παρά την χαμηλή θερμακρασία που επικρατούσε στα 1200 μέτρα, λόγω και των χιονισμένων υψωμάτων γύρο από το χωριό.

Η γλυκειά βραδιά, το μυρωμένο αν και ψυχρό ανοιξιάτικο αεράκι και ο αστροπληθής ξηρολιβαδιώτικος ουρανός, αποζημίωσαν πλήρως τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού που ανέβηκαν στο Βέρμιο και συγκεντρώθηκαν στην εκκλησιά του Αγίου Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο, για να ακούσουν το Αναστάσιμο Μήνυμα.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των πιστών άκουγαν τα λόγια του Ευγγελίου και περίμεναν την χαρμόσυνη είδηση.

Στην ώρα του ο Ιερέας πατήρ Γεώργιος Βακωνάκης ανέκραξε με γλυκύτατη φωνή το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…».

Όλοι οι πιστοί συνόδευσαν τον Ιερέα ψάλοντας τον Αναστάσιμο Ύμνο ενώ ο ουρανός και το ορεινό τοπίο, συμμετείχαν στην Μεγάλη Γιορτή.

Οι ασπασμοί της Αγάπης και τα τσουγκρίσματα των αυγών συμπλήρωσαν την Χαρά της Ανάστασης ενώ μετά την Απόλυση όλοι οι πιστοί έσπευσαν να μεταφέρουν το Άγιο Φώς και την Ευλογία της Ανάστασης Του Κυρίου στις οικίες τους.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη, τον πατέρα Γεώργιο Βακωνάκη και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτη Ηλία Ξηρολιβάδου, που έδωσαν και πάλι σε όλους την χαρά της παραδοσιακής Ανάστασης στο αγαπημένο χωριό.Ξηρολ΄λιβαδο Πάσχ 2015

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ