Αρχείο για Ιούλιος, 2013

3ος αγώνας ορεινού τρεξίματος

18 Ιουλίου, 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 3ος αγώνας ορεινού τρεξίματος που έγινε στο Ξηρολίβαδο. Η συμμετοχή 220 περίπου αθλητών καταδεικνύει αυτό, αφού όλοι έφυγαν με άριστες εντυπώσεις. Τη διοργάνωση έκανε το ΚΑΠΑ του Δ. Βέροιας με αρωγούς άλλους φορείς όπως ήταν και ο ΠΟΞ παρέχοντας υλικοτεχνικές υπηρεσίες, την οργάνωση του χορευτικού από τη Χαραυγή Κοζάνης καθώς και το γλέντι που στήθηκε αργότερα.
Ψυχή του όλου εγχειρήματος ήταν ο μαραθωνοδρόμος Ξηρολιβαδιώτης Αντώνης Κουκουτέγος.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε : Το Σαββάτο διαμονή των επισκεπτών – αθλητών στο χώρο των πεύκων (οργανωμένα) , σεμινάριο – ομιλία από τον λέκτορα του ΤΕΦΑΑ Ηλία Σμίλιο με θέμα «καρδιοαναπνευστικές προσαρμογές κατά την άθληση» , παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το συγκρότημα της Χαραυγής Κοζάνης, λαϊκό γλέντι και τραπέζι για τους καλεσμένους και διοργανωτές στο προαύλιο του κτιρίου του ΠΟΞ.
Την Κυριακή: έναρξη αγώνα 9π.μ. για μικρές ηλικίες, απόστασης 1500μ. και στις 9,15΄ η εκκίνηση του αγώνα 14,5 χιλ που συμμετείχαν 220 αθλητές/τριες. Απονομές στο χώρο των πεύκων δίπλα στο καταυλισμό και στη συνέχεια φαγητό για τους συμμετέχοντες και αποχώρηση αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους.
DSC01171

DSC01172

DSC01173

DSC01185

DSC01187

DSC01190

DSC01193

DSC01212

DSC01213

DSC01216

DSC01219

DSC01227

DSC01229

DSC01245

DSC01246

DSC01255

DSC01296

DSC01314

DSC01388

DSC01389

DSC09431

DSC09456

DSC09461

DSC09468

DSC09472

DSC09478

DSC09480

DSC09487

DSC09490

DSC09497

DSC09501

DSC09507

DSC09514

DSC09524

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ξηρολιβάδου προς ΔΕΥΑΒ και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Βέροιας.

17 Ιουλίου, 2013

Μετά από πολλά παράπονα κατοίκων του Ξηρολιβάδου προς τον ΠΟΞ, του Σ.Σ.Δ.Ξ. αλλά και δημόσιας επιστολής κατοίκων για την αύξηση λογαριασμού του νερού κατά 50% στον οικισμό, έχουμε να σας καταθέσουμε τα εξής:
Η αύξηση του νερού ήταν μεγάλη, άδικη και άκαιρη, στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελληνική οικογένεια. Η ψήφιση της πρότασης της αύξησης του νερού από το δημοτικό συμβούλιο προφανώς έγινε χωρίς την πλήρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων από την ΔΕΥΑΒ και χωρίς η πρόταση να αποτυπώνει την πραγματικότητα που επικρατεί όλο τον χρόνο στο χωριό. Μια πρόταση σταδιακής αύξησης θα ήταν ανακουφιστική για τους κατοίκους με την προϋπόθεση σε βάθος χρόνου να βελτιώνονταν και τις συνθήκες της παροχής αυτού του δημόσιου αγαθού προς τους ξηρολιβαδιώτες, που σήμερα δεν υπάρχουν. Έτσι όλοι θα αποδεχόμασταν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή και θα δικαιώνονταν οι αντιδράσεις των κατοίκων και η νέα πρόταση της επιχείρησης.
Παρακαλούμε θερμά επανεξετάστε το θέμα και ενημερώστε πλήρως τους δημοτικούς συμβούλους για να πάρουν εκ νέου τη σωστή απόφαση της αύξησης του λογαριασμού του νερού.

Ξηρολίβαδο 17 Ιουλίου 2013
Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.
&
Συνεταιρισμός Συνιδιοκτησίας Διαχείρισης Ξηρολιβάδου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΕΥΑΒ

9 Ιουλίου, 2013

Είναι μια επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης Ξηρολιβαδιωτών, για την άδικη και άκαιρη αύξηση του ετήσιου λογαριασμού του νερού.
Με μεγάλη έκπληξη είδαμε πρόσφατα το λογαριασμό να είναι αυξημένος κατά 50% βάζοντας έτσι extra χαράτσι στις δεύτερες κατοικίες. Η τοπική αυτοδιοίκηση μετά από έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και με εισήγηση των ανθρώπων της ΔΕΥΑΒ αποφάσισαν την αύξηση χωρίς τη γνώση του όλου θέματος και ερήμην των κατοίκων του χωριού .
Οι συνθήκες της παροχής του νερού είναι ανεπαρκείς μιάς και αυτό το πολύτιμο αγαθό το στερούμαστε όποτε βρεθούμε στο χωριό. Το χειμώνα δεν υπάρχει νερό, πότε λόγω αέρα στο δίκτυο και πότε λόγω παγετού. Φθινόπωρο και Άνοιξη με τις διακοπές νερού που λαμβάνουν χώρα, λόγω μη λειτουργίας της γεώτρησης για οικονομία , πρέπει να είσαι τυχερός για να πετύχεις το δίκτυο γεμάτο και να φθάνει στα ψηλά σπίτια .
Το καλοκαίρι που αρχίζει να γεμίζει το χωριό, το ωράριο ύδρευσης είναι 9-1μεσημέρι και 6-8μ.μ. χωρίς να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους που διαμένουν κατά την αναχώρηση και επιστροφή στη κατοικία τους. Η γεώτρηση θα λειτουργήσει όταν το χωρίο γεμίσει αλλά και πάλι με ωράριο η παροχή του νερού γιατί δεν θα φθάνει.
Τα παραπάνω προβλήματα δημιουργούν σε μερίδα κατοίκων έκτακτο κόστος για την ύδρευση βάζοντας δεξαμενή και πιεστικό για να λύσουν το καλοκαίρι το πρόβλημα αφού για τον υπόλοιπο χρόνο είναι αδύνατη λειτουργία δεξαμενής λόγω παγετού.
Πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑΒ ότι το Ξηρολίβαδο είναι παραθεριστικός οικισμός και δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τις ίδιες παραμέτρους όπως τα χωριά που έχουν μόνιμους κατοίκους και απολαμβάνουν το αγαθό του νερού όλο το χρόνο για οικιακή χρήση και για πολλά άλλα.
Στο επιχείρημα της ΔΕΥΑΒ ότι οι βλάβες αντιμετωπίζονται το ίδιο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα άμεσα και με κόστος λόγω χιλιομετρικής απόστασης, έχουμε να καταθέσουμε ότι οι τυχόν βλάβες του δικτύου, πάντα αντιμετωπίζονται αθροιστικά τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες τον υπόλοιπο χρόνο όπως επίσης συντελεί σαυτό και ο παράγων μετοίκησης στην Βέροια όλων των κατοίκων.
Η σταδιακή αύξηση της τιμής του νερού κάθε χρόνο δεν θα άφηνε αυτή την πικρή γεύση της σημερινής αύξησης όπως επίσης και ο μισθολογικός εξορθολογισμός της επιχείρησης μιας και η μισθοδοσία των εργαζομένων αντλείται από το δημότη της Βέροιας, θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Γιαυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη σκέψη για τέτοιες αποφάσεις όταν μάλιστα το προϊόν που παρέχουμε δεν είναι και το καλύτερο. Η παροχή του νερού θα πρέπει να είναι συνεχής και η ποιότητα του νερού άριστη. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να ζητήσει η επιχείρηση από τους πολίτες που απολαμβάνουν το αγαθό του νερού να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη του νερού. Αλλιώς λειτουργεί ως ΤΡΟΪΚΑ. Πάρτε πίσω τη άδικη απόφαση για το Ξηρολίβαδο.
Παρακαλούμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΒ να λάβει όλα αυτά σοβαρά υπ΄ όψη και να δώσει δημόσια απάντηση.
Βέροια Ιούλιος 2013
Οικογένειες Ξηρολιβάδου.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ