Αρχείο για Μάιος, 2012

ΟΙ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ»

22 Μαΐου, 2012

Στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Ανταλλαγών που ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου έχει καθιερώσει, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της πόλης της Έδεσσας με τίτλο « Χορεύοντας για τη Ζωή»
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με ευθύνη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και της συντονιστικής Επιτροπής των Συλλογών του Δήμου Έδεσσας.
Η συμμετοχή 45 Συλλόγων με 1000 και πλέον χορευτές, αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός για την πόλη της Έδεσσας. Τα χορευτικά ξεκίνησαν το σεργιάνι τους, το κάθε ένα από διαφορετικό σημείο της πόλης. Στα σημεία εκκίνησης, στις στάσεις και στους τελικούς προορισμούς τα συγκροτήματα χόρεψαν και προσκάλεσαν όλους τους Εδεσσαίους από συνοικίες και γειτονιές να υποδεχτούν τους χορευτές και να μπουν στον κύκλο του χορού.
Το πρώτο σημείο συνάντησης όλων των χορευτικών ήταν ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης, με τελικό προορισμό το στάδιο της Έδεσσας όπου η γιορτή κορυφώθηκε στον κατάμεστο από κόσμος χώρο, όπου όλοι είχαν την χαρά να απολαύσουν χορούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Μικρά Ασία, τα Νησιά και τον Πόντο.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου συμμετείχε υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Τσιαμήτρου με χρακτηριστικούς χορούς από την ξηρολιβαδιώτικη και την ευρύτερη βλάχικη παράδοση

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ