Αρχείο για Μάιος, 2011

Ο ΠΟΞ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

28 Μαΐου, 2011

Τηρώντας την παράδοση των πολιτιστικών ανταλλαγών που ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου έχει καθιερώσει, έλαβε μέρος στην διοργάνωση ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ που πραγματοποίησε ο Μορφωτικος και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης στις 20, 21 και 22 Μαϊου.

Η διοργάνωση υπήρξε μιά εξαιρετική ιδέα που συνέλαβαν και υλοποίησαν με μεράκι και πολύ μεγάλη επιτυχία οι άνθρωποι του πολιτισμού και της παράδοσης της Χαλκηδόνας. Κίνητρο για τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ υπήρξε η κοινή διαπίστωση οτι «τα τελευταία χρονια, μικροί και μεγάλοι σταματήσαν να ονειρευόνται και να ταξιδεύουν με την φαντασία τους».
Επι τρία συνεχόμενα 24ωρα χωρίς διακοπή, στην ειδικά διαμορφωμένη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκηδόνας, ενώπιον ενός καθηλωμένου και συνεχώς ανανεούμενου κοινού όλων των ηλικιών, με συνεχή και αδιάκοπτη ραδιοφωνική και διαδικτυακή κάλυψη, ενθουσιώδης αφηγητές εναλλάσονταν στα μικρόφωνα και ταξίδευαν τους ακροατές στους μαγικούς κόσμους του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου παραμυθιού. Παράλληλα στους ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, το φανταστικό ταξίδι εμπλουτίζονταν με πολύ μουσική,τραγούδι, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.
Τη Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου υποδέχτηκαν θερμά στο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλκηδόνας εκπρόσωποι της Διοίκησης του Συλλόγου και πολυάριθμοι μικροί και μεγάλοι που δραστηριοποιούνταν εκείνη την ώρα στον χώρο.
Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας Πασχάλης Μπουτζόπουλος με σύντομη προσφώνηση καλωσόρισε τους Ξηρολιβαδιώτες ευχαριστώντας τους για την παρουσία και συμμετοχή τους. Στην συνέχεια τους ενημέρωσε για το ιστορικό και τις δραστηριότητες του Συλλόγου του. Ο Γεν.Γραμματέας Κώστας Σάνδρας προχώρησε σε ενημέρωση για την διοργάνωση του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ενώ ο παρευρεθείς παλαιότερος Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Σάνδρας, αναφέρθηκε στην ιστορία της Χαλκηδόνας.
Ανάλογη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΠΟΞ και την ιστορία του Ξηρολιβάδου έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΟΞ Τάσο Βασιάδη, τον Αντιπρόεδρο Τάσο Τυφλίδη και τη Γεν. Γραμματέα Τασούλα Κόγια.
Η υποδοχή συμπληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου και στους υπόλοιπους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκηδόνας.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συμμετοχή στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ και αφηγήσεις παραμυθιών από την ξηρολιβαδιώτικη και ευρύτερη τοπική παράδοση.
Απο τα προεδρεία των δύο Πολιτιστικών Φορέων συμφωνήθηκε η αμφίδρομη συνέχιση των πολιτιστικών ανταλλαγών στις προσεχείς θερινές διοργανώσεις στο Ξηρολίβαδο και την Χαλκηδόνα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

28 Μαΐου, 2011

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου μετά την διαπίστωση οτι πραγματοποιήθηκε αυθαίρετη εκσκαφή σε δασική πλαγιά πλησίον του οικισμού Ξηρολιβάδου, με αποτέλεσμα να πληγεί βάναυσα το φυσικό περιβάλλον και η αισθητική της περιοχής, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να παρέμβουν ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενεχόμενους στην αποτρόπαια αυτή πράξη και να αποτραπούν άλλες ανάλογες επιβλαβείς δραστηριότητες .

Εκ του ΠΟΞ

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

16 Μαΐου, 2011

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η απογραφή στο Ξηρολίβαδο με τους κατοίκους να ανταποκρίνονται στην έκκληση που απεύθυνε ο ΠΟΞ να απογραφούν στο χωριό τους.
Ο ανοιξιάτικος καιρός που προαναγγέλλει την έναρξη της θερινής περιόδου έδωσε το έναυσμα σε πολλούς Ξηρολιβαδιώτες να ανοίξουν τα σπίτια τους το Σαββατοκύριακο που πέρασε και να υποδεχτούν τους απογραφείς που επισκέπτονται το χωριό.
Ο ΠΟΞ ανακοινώνει ότι η απογραφή θα συνεχιστεί την προσεχή Κυριακή 22 Μαΐου 2011 οπότε και θα μπορέσουν να απογραφούν όσοι δεν μπόρεσαν να ανεβούν στο Ξηρολίβαδο, τις προηγούμενες ημέρες.

Οι Ξηρολιβαδιώτες που θα βρουν στις κατοικίες τους στο χωριό τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους απογραφείς, μπορούν να επικοινωνούν απευθείας για σχετική συνεννόηση.

Όλοι όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί και επιθυμούν να απογραφούν στο Ξηρολίβαδο, για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το ΔΣ του ΠΟΞ στα τηλέφωνα: 697765611, 6982201275, 6946461136, 6973044040, 6973802735,6972915427 και 6944435992.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

11 Μαΐου, 2011

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ενημερώνει όλους τους Ξηρολιβαδιώτες ότι κατά
το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαίου 2011 από τις 9 μμ
θα βρίσκονται στο Ξηρολίβαδο οι απογραφείς που επισκέπτονται το χωριό στα πλαίσια της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών.
Επισημαίνεται οτι η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται κάθε 10 χρόνια και τα στοιχεία που συλλέγονται χρησιμοποιούνται από την πολιτεία και τους δημόσιους φορείς για τον οικονομικό προγραμματισμό και την γενικότερη αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Χρέος ΟΛΩΝ των Ξηρολιβαδιωτών είναι να βοηθήσουν στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του αγαπημένου μας χωριού και να απογραφούν στο Ξηρολίβαδο. Κανείς δεν πρέπει να λήψει το προσεχές Σαββατοκύριακο από το χωριό.
Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δ.Σ. του ΠΟΞ στα τηλέφωνα : 697765611, 6982201275, 694646113, 6973044040, 6973802735,6972915427 και 6944435992,

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

9 Μαΐου, 2011

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ενημερώνει όλους τους Ξηρολιβαδιώτες οτι κατά το διάστημα 10-24 Μαίου 2011 πραγματοποιείται η Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιείται κάθε 10 χρόνια και τα στοιχεία που συλλέγονται χρησιμοποιούνται από την πολιτεία και τους δημόσιους φορείς για τον οικονομικό προγραμματισμό και την γενικότερη αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Χρέος ΟΛΩΝ των Ξηρολιβαδιωτών είναι να βοηθήσουν στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του αγαπημένου μας χωριού και να απογραφούν στο Ξηρολίβαδο.
O ΠΟΞ θα ενημερώσει έγκαιρα για τις ημέρες και ώρες που θα πραγματοποιηθεί η απογραφή στο Ξηρολίβαδο.
Κανείς δεν πρέπει να λήψει.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

9 Μαΐου, 2011

Ο Πολιτιστικός Ομιλος Ξηρολιβάδου εν όψει της κρίσιμης εκδίκασης από το ΣτΕ στις 25 Μαίου 2011, της προσφυγής που άσκησε ο Δήμος Βέροιας με τους πρόσθετους λόγους που επισύναψε ο ΠΟΞ, προκειμένου να ακυρωθεί η ΚΥΑ 123472/2403 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση του υπερλατομείου στο Ξηρολίβαδο, επικαιροποιεί την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων του Ξηρολιβάδου που συνήλθε στις 11 Αυγούστου 2010 και ζητά επιτακτικά:

Α. Την ΑΜΕΣΗ ανάκληση από τους αρμόδιους Υπουργούςτης ΚΥΑ, δια της οποίας εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία απέρριψαν συνολικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, ενώ αρνητική θέση εξέφρασαν δημοσίως οι Βουλευτές Ημαθίας, τα Τοπικά Συμβούλια, οι Κομματικές Οργανώσεις, οι Τοπικοί Φορείς και σύσσωμη η κοινωνία.

Β. Την καταλυτική παρέμβαση των Βουλευτών Ημαθίας καθώς και των Τοπικών και Περιφερειακών Αυτοδιοικητικών Αρχών, από τους οποίους ζητά να λάβουν εκ νέου δυναμική θέση ΚΑΤΑ της εγκατάστασης του υπερλατομείου, προκειμένου να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ από την κυβέρνηση η διαβόητη ΚΥΑ.

Ο ΠΟΞ επισημαίνει την αναγκαιότητα της πολιτικής επίλυσης του ζητήματος, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της προσφυγής στο ΣτΕ, προκειμένου το φυσικό περιβάλλον του Βερμίου να διαφυλαχθεί από το ενδεχόμενο και άλλων παρόμοιων καταστροφικών επεμβάσεων.

Εκ του Π.Ο.Ξ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:
Γιώργος Παπανδρέου Πρωθυπουργός
Θόδωρος Πάγκαλος Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης
Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής
Κώστας Σκανδαλίδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Δημήτρης Ρέππας Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Μιχάλης Χρυσοχοίδης Υπουργός Περιφ/κής Ανάπτυξης Ανταγ/κότητας
Παναγιώτης Ψωμιάδης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Τάσος Σιδηρόπουλος Βουλευτής Ημαθίας
Θάνος Γικόνογλου Βουλευτής Ημαθίας
Άγγελος Τόλκας Βουλευτής Ημαθίας
Μιχάλης Χαλκίδης Βουλευτής Ημαθίας
Κώστας Καραπαναγιωτίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Δήμαρχος Βέροιας
Τάσος Καραμπατσός Δήμαρχος Νάουσας
Φώτης Δημητριάδης Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
Φορείς
Μ.Μ.Ε.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ