Αρχείο για Ιούλιος, 2010

ΣΠΟΝΔΗ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ

30 Ιουλίου, 2010

Μια εντυπωσιακή γνωριμία με την άγρια αλλά πανέμορφη φύση των Τζουμέρκων επιφυλάχθηκε στην αποστολή των Ξηρολιβαδιωτών κατά την εξόρμηση-σπονδή που πραγματοποίησε στο φημισμένο βλαχοχώρι Συρράκο.
Οι εναλλαγές του ορεινού τοπίου με τις δυσθεώρητες χαράδρες, τα βάραθρα, τις απρόσιτες κορυφές, τους κάθετους πανύψηλους βράχους και τα απροσπέλαστα δάση της ελάτης, τα υπεραιωνόβια παραδοσιακά γεφύρια που ενώνουν τους στενούς δρόμους πάνω από τα αφρισμένα νερά των παραποτάμων του Άραχθου και οι παρόδιες βρύσες που αποδίδουν ανεξάντλητο το κρυσταλλένιο νερό των πηγών, απέσπασαν τους Ξηρολιβαδιώτες από την καθημερινότητα και τους προετοίμασαν για το θέαμα που θα αντίκρυζαν μετά την τελευταία στροφή ατενίζοντας τα πασίγνωστα και ιστορικά βλαχοχώρια Συρράκο και Καλαρρύτες με την μοναδική αρχιτεκτονική, τις περίφημες αητοφωλιές των Τζουμέρκων, να δεσπόζουν αντκρυστά με τον ποταμό Χρούσα να τα χωρίζει. Τους Ξηρολιβαδιώτες υποδέχθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα του Συρράκου ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Νίκος Γκίζας ο οποίος και τους ξενάγησε στην κεντρική εκκλησία του χωριού, στα δύο λαογραφικά μουσεία και στα μνημεία των επιφανών προσωπικοτήτων. Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κρυστάλλη αντηλλάγησαν δώρα. Ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Αν.Βασιάδης και η Γ.Γ. Αν.Κόγια προσέφεραν στην Κοινότητα και τα Λαογραφικά Μουσεία αντίτυπα των εκδόσεων του Ομίλου ενω ο κ. Γκίζας επέδωσε αντίτυπα των εκδόσεων της Κοινότητας Συρράκου. Ο περίπατος στα πετρόκτιστα καλντερίμια του χωριού και η συνάντηση με γελαστά πρόσωπα που μιλούσαν την βλάχικη λαλιά ενθουσίασε τους επισκέπτες που βρήκαν στο Συρράκο κάτι από τις πατρογονικές πολιτισμικές τους ρίζες. Κατά την μεσημεριάτικη ανάπαυλα στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα θεόρατα πλατάνια που έριχναν ευεργετικό τον ίσκιο τους οι Ξηρολιβαδιώτες γνώρισαν και γευστικά το Συρράκο. Το προσκύνημα στο γειτονικό βυζαντινό μοναστήρι της Κηπίνας που βρίσκεται κτισμένο μέσα σε μια θεόρατη σπηλιά και που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα, αποτέλεσε μια ακόμα αποκάλυψη για τους Ξηρολιβαδιώτες που άντλησαν γαλήνη και ζεστασιά από την Εικόνα της Παναγίας στην οποία είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή. Η σπονδή στο Συρράκο απετέλεσε μια ακόμα εκδήλωση της διοργάνωσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2010» και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

ΑΕΡΑΣ ΒΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ

29 Ιουλίου, 2010

Τον βουνίσιο αέρα του Βερμίου μετέφερε στον Σχοινά Αλεξανδρείας ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου με την συμμετοχή του χορευτικού του συγκροτήματος στα «ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΕΙΑ 2010» που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σχοινά. Οι χορευτές Ξηρολιβαδιώτισσες και Ξηρολιβαδιώτισσες υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Τσιαμήτρου εντυπωσίασαν και απέσπασαν θερμές εκδηλώσεις ενθουσιασμού από το πολυπληθές κοινό. Τα θερμότερα συγχαρητήρια για την εμφάνιση του ΠΟΞ εισέπραξε ο Πρόεδρος Αν. Βασιάδης μεταξύ άλλων από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Χ.Γκιόνογλου, τον Νομάρχη Ημαθίας Κ.Καραπαναγιωτίδη, τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδη και τον γνωστό λαογράφο Γ.Ντελιόπουλο.

ΤΟ ΥΠΕΡΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΥΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΟΞ

27 Ιουλίου, 2010

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά υπήρξαν τα συμπεράσματα της ημερίδας που πραγματοποίησε ο ΠΟΞ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου με θέμα «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αξία-Απειλές- Προστασία» με ομιλητές τον Ιωάννη Παπαγιάννη Νομικό Περιβάλλοντος και Επίτιμο Νομικό Σύμβουλου του κράτους, τον Γιάννη Σημανίκα Δασολόγο-Περιβαλλοντολόγο και Επιστημονικό Σύμβουλο της ΤΕΔΚ και τον Γιώργο Γεωργίου Δικηγόρο Νομικό Σύμβουλο του ΠΟΞ. Και οι τρείς ομιλητές εντυπωσίασαν το κοινό με τα εμπεριστατωμένα στοιχεία που παρέθεσαν δίνοντας το μέτρο των συνεχών απειλών που δέχεται το φυσικό περιβάλλον και των προοπτικών που διανοίγονται για την διαφύλαξή του.
Ο κ. Παπαγιάννης έκανε μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην εξέλιξη του νομικού πλαισίου που διέπει το περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της δασικής περιουσίας, από την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας μέχρι σήμερα. Ειδικότερα ο εκλεκτός ομιλητής επισήμανε την αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης των υπαρκτών κινδύνων δια της δικαστικής οδού.
Ο κ. Σημανίκας με παράθεση αδιαμφισβήτητων στοιχείων, παρουσίασε τις καταστροφικές προοπτικές που απειλούν το φυσικό περιβάλλον του Βερμίου, με εμπεριστατωμένη ανάλυση του επίκαιρου ζητήματος του υπερλατομείου της ΟΜΥΑ . Ο κ. Σημανίκας ανέλυσε όλα τα τρωτά σημεία της ΚΥΑ με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που πρακτικά άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση του υπερλατομείου.
Ο κ. Γεωργίου ανέλυσε όλα τα σημεία της προσφυγής προς το ΣτΕ την οποία άσκησε ο Δήμος Βέροιας, αλλά και τους πρόσθετους λόγους ακύρωσης της ΚΥΑ που υπέβαλλε ο ΠΟΞ. Επισήμανε την έκδοση διαταγής προσωρινής αναστολής εφαρμογής της ΚΥΑ και ανέλυσε τα επόμενα νομικά βήματα που θα ακολουθήσουν.
Κατά την συζήτηση που ακολούθησε έγιναν σημαντικές επισημάνσεις για το ζήτημα του υπερλατομείου και των επιπτώσεων που απειλούν το Βέρμιο και το Ξηρολίβαδο από τον Αντιδήμαρχο Διαμερισμάτων κ. Νίκο Τσιαμήτρο και την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Τσιαμήτρου. Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν και από άλλους παρευρεθέντες. Την ημερίδα έκλεισε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ κ. Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος παρέθεσε συνοπτικά τα συμπεράσματα της ημερίδας, επισήμανε την πολιτική διάσταση των θεμάτων που συζητήθηκαν και ενημέρωσε λεπτομερώς για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έλαβε και θα λάβει περαιτέρω ο Πολιτιστικός Όμιλος και η τοπική κοινωνία για την προάσπιση και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του Βερμίου και του Ξηρολιβάδου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

24 Ιουλίου, 2010

Με ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή Ξηρολιβαδιωτών και επισκεπτών του Ξηρολιβάδου ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού ο κύκλος των ομιλιών υπό τον τίτλο «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ» που εντάσσονται στην διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2010».
Η πρώτη ομιλία είχε ως θέμα «ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ- ΠΡΟΛΗΨΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ» με ομιλητή τον γνωστό Ξηρολιβαδιώτη Ιατρό Ουρολόγο Δημ.Γεωργίου . Ο ομιλητής κάνοντας χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού εντυπωσίασε το κοινό με την άνεση και την πληρότητα της ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη αδένα, μεταφέροντας τις σύγχρονες αντιλήψεις και θεραπευτικές μεθόδους. Ακολούθησε διάλογος με το κοινό που έδωσε την δυνατότητα στον ομιλητή να καταθέσει πρόσθετα στοιχεία στην ενημέρωση.
Ο ΠΟΞ ευχαριστεί δημόσια τον κ.Δ.Γεωργίου για την εξαιρετική παρουσίαση και γνωστοποιεί οτι θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις για τις επόμενες ιατρικες ομιλίες στο Ξηρολίβαδο

7 ΟΙ Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας

23 Ιουλίου, 2010

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 7ΟΙ αγώνες ορεινής ποδηλασίας που έγιναν στο Ξηρολίβαδο – πεύκα στις 18/7 και που τους οργανώνει ο ΠΟΞ με τον υπεύθυνο αθλητικών δραστηριοτήτων Δρ. Αναστάσιο Τυφλίδη. Οι αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 80 και οι θεατές ήταν σαφώς πολλαπλάσιοι. Την στήριξη στον αγώνα αυτό που έγινε πλέον θεσμός, δίνει πάντα ο Γιάννης Πειρουνάκης, με τεχνική υποστήριξη και προσφέροντας δώρα στους συμμετέχοντες. Επίσης η Αντιδημαρχεία αθλητισμού του δήμου Βέροιας ήταν ο χορηγός της όλης διοργάνωσης. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει επίσης να κάνουμε και στην Κ.Φ.Α. Ιωάννα Λεφούση που ήταν υπεύθυνη γραμματείας και οργάνωσε το μέρος αυτό των αγώνων επιτυχώς.
Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και έτσι δόθηκε σε πολύ κόσμο η ευκαιρία να παρακολουθήσει ταυτόχρονα τους αγώνες των μικρών παιδιών και αυτούς που διοργάνωσε ο ΠοΠεΣυ Βέροιας που έγιναν παράλληλα στον ίδιο χώρο με την αρωγή του ΠΟΞ. Οι συμμετοχές και σ΄αυτον τον αγώνα των 35 χιλ. ξεπέρασαν τις 75 και ο τόπος καταγωγής των αθλητών του αγώνα ήταν από Μακεδονία, Πελοπόννησο, Θράκη και Ήπειρο. Οι εντυπώσεις όλων ήταν θετικές και οι αγώνες ανέδειξαν το φυσικό κάλος της περιοχής με τον καλύτερο τρόπο.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ

23 Ιουλίου, 2010

Ο φετινός εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο χαρακτηρίστηκε από την έκθεση στρατιωτικών ενδυμασιών και ενθυμημάτων του συλλέκτη Κανέλλου Ντόντου με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ» Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν την παραμονή του εορτασμού του Προφήτη Ηλία από την Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου παρουσία Αντιδημάρχων, του πρώην Δημάρχου Χρήστου Σκουμπόπουλου, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου. Τους επισήμους και όλους τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ κ. Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος αναφέρθηκε επ ολίγον στο ιστορικό του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηρολιβάδου και παρουσίασε τον συλλέκτη Κανέλλο Ντόντο.


Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

22 Ιουλίου, 2010

Την παραμονή του Προφήτη Ηλία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον ιερέα της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά πατέρα Σεραφείμ ο οποίος μίλησε με θέμα «Ο Προφήτης Ηλίας ως ηθικό υπόδειγμα στην σύγρονη πνευματική ζωή». Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων και πλήθος Ξηρολιβαδιωτών και επισκεπτών του χωριού. Σε όλη την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής και κατά τη λιτάνευση πέριξ του Ιερού Ναού, την Ιερά Εικόνα του Αγίου Προφήτη Ηλία συνόδευαν τιμητικά νέοι και νέες του χωριού με τις παραδοσιακές ενδυμασίες του Ξηρολιβάδου. Στην συνέχεια ο ΠΟΞ παρέθεσε δεξίωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού και τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης έκθεσης στρατιωτικών ενδυμασιών και ενθυμημάτων.
Κατά την υποδοχή των επισκεπτών στο Πολιτιστικό Κέντρο έγινε επίσημη παρουσίαση της νεώτερης εξαμηνιαίας συλλεκτικής έκδοσης του περιοδικού «ΑΡΩΜΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ» που εκδίδει ο ΠΟΞ.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ. Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΗΛΙΑ

22 Ιουλίου, 2010

Με εξαιρετική λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Ξηρολίβαδο η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου που φέτος έλαβε τον χαρακτήρα τετραήμερου εορτασμού με σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Όμιλος του χωριού στα πλαίσια της διοργάνωσης «Γιορτές Βερμίου 2010». Κορυφαία εκδήλωση του τεραημέρου υπήρξε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας πατήρ Γεώργιος συνοδευόμενος και από άλλους ιερείς, ενώ παρευρέθη η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Παρά το γεγονός ότι η ημέρα της Εορτής του Αγίου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου ήταν εργάσιμη και παρά την κόπωση από το ολονύκτιο γλέντι της παραμονής, πολύ κόσμος ανηφόρισε και πάλι στο Ξηρολίβαδο για να τιμήσει την μνήμη του Πολιούχου του χωριού Αγίου Προφήτη Ηλία, του «Παππού Ηλία» όπως τον αποκαλούν οι Ξηρολιβαδιώτες και να λάβει την ευλογία της ημέρας.
Μετά την Απόλυση, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας αναβίωσε το έθιμο των εικόνων και ακολούθησε η Λιτάνευση προς το πηγάδι Μπούνα στο λιβάδι, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός. Κατά την μεταφορά τηρήθηκε η παράδοση των βλαχοχωρίων που θέλει την Ιερά Εικόνα του εορτάζοντος Αγίου να μεταφέρεται από εφίππους νέους στον τόπο του Αγιασμού.
Μετά τον Αγιασμό ο ΠΟΞ παρέθεσε δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού όπου προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο τα παραδοσιακά κεράσματα της ημέρας ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα της έκθεσης στρατιωτικών ενδυμασιών και ενθυμημάτων του συλλέκτη Κανέλλου Ντόντου «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ».
Το πανηγύρι εξελίχθηκε σε ένα ατέλειωτο γλέντι στα κέντρα και τις αυλές των σπιτιών με τις παραδοσιακές κομπανίες να ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα χαρακτηριαστικά μουσικά ακούσματα που αναπαράγονταν από το φυσικό αντηχείο της ξηρολιβαδιώτικης κοιλάδας.

6Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

21 Ιουλίου, 2010

O τετρήμερος εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο εμπλουτίστηκε με την αναβίωση θεσμών και εθίμων που εντάχθηκαν στην διοργάνωση «Γιορτές Βερμίου 2010» λαμπρύνοντας το πανηγύρι. Χαρακτηριστικό στοιχείο του εορτασμού ήταν η αναβίωση του Ξηρολιβαδιώτικου Σεργιανιού με την πατινάδα η οποία ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο, διέσχισε ολόκληρο τον κεντρικό δρόμο του χωριού με την συμμετοχή των συγκροτημάτων που φιλοξενήθηκαν, για να καταλήξει στο πάρκο όπου αναβίωσε ο Τρανός Χορός των βλαχοχωρίων. Στο Ξηρολιβαδιώτικο Σεργιάνι επικεφαλής της διαδρομής ετέθησαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο Δήμαρχος Δοβρά κ. Χρήστος Τσιούντας οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης και Νίκος Τσιαμήτρος, η Αντδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Μαρία Βουλγαροπούλου και μέλη της Διοίκησης του ΠΟΞ, ενώ συμμετείχαν Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Στην αρχή της εκδήλωσης αντηλλάγησαν δώρα τα οποία εκ μέρους του ΠΟΞ επέδωσαν στους επικεφαλής των συγκροτημάτων οι παρευρεθέντες επίσημοι.
Στην συνέχεια τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν το πρόγραμμά τους αποσπώντας εκδηλώσεις ενθουσιασμού από τους Ξηρολιβαδιώτες και τους πολυπληθείς επισκέπτες του χωριού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τον χώρο επισκέφθηκε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην μεγάλη εθνική προσφορά των Βλάχων. Την όλη διοργάνωση συντόνισε ο υπεύθυνος καλλιτεχνικού του ΠΟΞ χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος και παρουσίασε η νεαρή Ξηρολιβαδιώτισσα Βάσω Παπαθεοφίλου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων, Πολιτιστικός Σύλλογος Σφηκιάς «Η Γκιώνη», Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων, Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών & Παραδοσιακών Χορών Σερρών «Ο Πύρρος», Χορευτικό Δήμου Νεάπολης και ΠΟΞ Ξηρολιβάδου
Ο ΠΟΞ ευχαριστεί την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και τον Δήμο Βέροιας για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Οι Ξηρολιβαδιώτες στο Μέτσοβο

18 Ιουλίου, 2010

Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στο χορευτικό συγκρότημα του ΠΟΞ από τους διοργανωτές του φετινού ανταμώματος των Βλάχων που πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο. Το ξηρολιβαδιώτικο συγκρότημα προσφωνήθηκε πρώτο από το σύνολο όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση του Τρανού Χορού στην κεντρική πλατεία του πανέμορφου χωριού της Πίνδου. Οι Ξηρολιβαδιώτες με τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες του Ομίλου και την άρτια χορευτική τους παρουσία εντυπωσίασαν τους διοργανωτές αλλά και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στο φετινό αντάμωμα των Βλάχων, μεταφέροντας αέρα Βερμίου και άρωμα Ξηρολιβάδου

Επόμενη Σελίδα »

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ