Αρχείο για Φεβρουάριος, 2010

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

22 Φεβρουαρίου, 2010

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου επανερχόμενος σε κατά καιρούς προτάσεις του, κοινοποιεί επικαιροποιημένη εισήγηση για τα τεχνικά έργα που πρέπει να ενταχθούν σε τεχνικά προγράμματα του έτους 2010  και να εκτελεστούν  στο Ξηρολίβαδο.
Συνέχεια »

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΞ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

22 Φεβρουαρίου, 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΞ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στα πλαίσια της πάγιας συνεργασίας που επιδιώκει ο ΠΟΞ με τον Δήμο Βέροιας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Αντιδήμαρχο Διαμερισμάτων κ.Νίκο Τσιαμήτρο ο οποίος εκπροσώπησε την Δήμαρχο κ.Χ.Ουσουλτζόγλου που απουσίασε λόγων εκτάκτων υποχρεώσεων που ανέκυψαν. Στην σύσκεψη εκ μέρους του ΠΟΞ  συμμετείχαν οι Α.Βασιάδης, Α.Τυφλίδης, Α.Κόγια, Ι.Τσιαμήτρος, Γ.Γεωργίου και Α.Τσιαμήτρος.
Συνέχεια »

ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

10 Φεβρουαρίου, 2010

Ανηφορίσαμε για το Ξηρολίβαδο ημέρα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το πρωί. Η χιονόπτωση άρχισε από τα ξημερώματα βάζοντας αρκετό χιόνι στην περιοχή του Ξηρολιβάδου, ξεπερνώντας τους 50 πόντους το συνολικό ύψος του χιονιού στο χωριό.

Ο δρόμος κατάλευκος με 15 πόντους χιόνι δίχως να εμποδίζει την πρόσβαση.

Η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν χωρίς όμως να νιώθεις το κρύο. Το κατάλευκο πέπλο είχε σκεπάσει τα πάντα στο χωριό και η ερημιά έδινε έναν μοναχισμό στο χωριό που τους θερινούς μήνες σφύζει από ζωή.

Το ευχάριστο όμως μέχρι στιγμής είναι ότι με τις κακοκαιρίες προστέθηκε αρκετό νερό στον υδροφόρο ορίζοντα κάνοντας πιο αισιόδοξο το καλοκαίρι.

Μερικές από τις παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν το μεγαλείο της φύσης που επικρατούσε…..

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

6 Φεβρουαρίου, 2010

Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού ανηφόρισαν κατά παράδοση την τσικνοπέμπτη το βράδυ στο χωριό, για να τσικνίσουν και να περάσουν υπέροχα στο « Γρέκι του Βασίλη» . Ο  καθαρός δρόμος διευκόλυνε την προσπέλαση στο χωριό παρότι εκατέρωθεν αυτού υπήρχε αρκετό χιόνι.  Την οργάνωση της βραδιάς την είχε ο Π.Ο.Ξ. με τον συντονισμό  του Τάκη Γεωργίου ο οποίος ήταν και ο μαέστρος ορχήστρας.

Τα τραπέζια πλούσια σερβιρισμένα με όλα τα αγαθά του θεού και το κέφι να περισσεύει από τους παρευρισκομένους. Γέλια, πειράγματα και χορός συνόδευαν την βραδιά μέχρι το τέλος. Αργά το βράδυ όλοι ικανοποιημένοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής με το θερμόμετρο να γράφει -6 βαθμούς Κελσίου,  αλλά οι καρδιές να διατηρούν την  ζεστασιά της ξηρολιβαδιώτικης τσικνοπέμπτης.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ