Αρχείο για Ιανουάριος, 2010

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ Π.Ο.Ξ.

27 Ιανουαρίου, 2010

Ο Πολ. Όμιλος Ξηρολιβάδου οργανώνει τετραήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη στις 25/02 έως 28/02/2010.

Η εκδρομή θα γίνει με πολυτελές πούλμαν και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1Η ημέρα: Αναχώρηση από Ελλάδα στις 21.30΄για την Κωνσ/πολη.

2Η ημέρα : Άφιξη το πρωί στην πόλη. Ξενοδοχείο. Επισκέψεις στο Μπαλουκλί την Παναγία Βλαχερνών, Καπαλί Τσαρσί. Το απόγευμα παρακολούθηση των Χαιρετισμών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

3Η ημέρα : Το πρωί επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιππόδρομο, στο Μπλέ Τζαμί και στην Αγία Σοφία. Στην συνέχεια στο Ντολμά Μπαξέ  και κρουαζιέρα στον Βόσπορο (προαιρετική) . Βράδυ διασκέδαση και δείπνο σε νυχτερινό κέντρο.

4Η ημέρα : Επίσκεψη Αιγυπτιακή Αγορά και επιστροφή στην Ελλάδα.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  150 €

Πληροφορίες : Κόγια Τασούλα 2331071241 κιν. 6982201275

Μανή Παπαδοπούλου 2331023235 κιν. 6973407821


Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ

27 Ιανουαρίου, 2010

Οι κάτοικοι  και οι φίλοι του  Ξηρολιβάδου στις 24 Ιανουαρίου 2010 τήρησαν  για μια ακόμη χρονιά την παράδοση της βασιλόπιττας και συγκεντρώθηκαν στο φιλόξενο χώρο του παραδοσιακού καφέ ΕΡΑΤΕΙΝΟ, για να ανταλλάξουν ευχές και να απολαύσουν  τον καφέ τους  με τα βουτήματα που ευγενώς προσέφερε προς τον Πολιτιστικό Ομιλο Ξηρολιβάδου το ζαχαροπλαστείο LIDO. Την βασιλόπττα ευλόγησε και έκοψε ο π. Σωφρόνιος Φάκας οποίος μετέφερε τις θερμότερες ευχές, τους χαιρετισμούς και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.  Η βασιλόπιττα κόπηκε σε έξη κομμάτια αφιερωμένα στον Άγιο Προστάτη του Ξηρολιβάδου Προφήτη Ηλία, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, στον Δήμο Βέροιας, στο Ξηρολίβαδο, στον Πολιτιστικό Όμιλο του χωριού και στους φίλους του Ξηρολιβάδου. Το τυχερό φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Ομίλου. Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους ατομικά πιττάκια και τυχερή της χρονιάς  αναδείχθηκε η κ. Τασούλα Κόγια, που μαζί με το  νόμισμα κέρδισε ένα θαυμάσιο χειροτέχνημα, προσφορά της κ. Μανής Παπαδοπούλου Τυφλίδου και μια δωρεάν συμμετοχή στην εκδρομή  που θα πραγματοποιήσει ο ΠΟΞ στην Κωνσταντινούπολη.

Την εκδήλωση  της βασιλόπιττας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντινομάρχης Ημαθίας  κ. Ολυμπία Ιακωβίδου,  ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας    Βέροιας κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρχοντάκη Βέτα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ  κ. Αντώνης Τσιάρας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Γεωργίου Δημήτριος και ο Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Περιπέτειας VERMOUNT  Απόστολος  Τσιαμήτρος.  Χαιρετισμό και ευχές για το 2010 απηύθυναν η Αντινομάρχης κ. Ιακωβίδου και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαηλίδης.

Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ξ  Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος μετέφερε εκ μέρους ολόκληρου του Δ.Σ. του Ομίλου, τις θερμότερες ευχές και ευχαριστίες για την συμμετοχή στην προσπάθεια διατήρησης ακόμα μιας παράδοσης των Ξηρολιβαδιωτών.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Ξ.

26 Ιανουαρίου, 2010

Στις 19 Ιανουαρίου στις 10 μ. μ.,  μετά το μάθημα των παραδοσιακών χορών που γίνεται κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ. ,  έκοψε την πίτα του το χορευτικό του Πολ. Ομίλου Ξηρολιβάδου. Αρκετοί χορευτές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ενώ συγχρόνως δήλωσαν την παρουσία τους και τα μέλη του Δ.Σ.

Η γιορτή φέτος είχε μια ζεστασιά διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές αφού το τραπέζι στρώθηκε από τις προσφορές των παρευρισκομένων.

Τυχερή για φέτος αποδείχθηκε η Γ.Γ. και χορεύτρια  του συλλόγου Αναστασία Κόγια βρίσκοντας το φλουρί στο δικό της κομμάτι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με οινοποσία και γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ συγχρόνως ο ήχος  παραδοσιακών ασμάτων γέμιζε την αίθουσα.

Κοπή Βασιλόπιτας από το Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου

20 Ιανουαρίου, 2010

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ανακοίνωσει ότι την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Βασιλόπιτας στο παραδοσιακό καφέ ΕΡΑΤΕΙΝΟ στην Βέροια. Καλούνται όλοι οι Ξηρολιβαδιώτες και η φίλοι του χωριού να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΞ

18 Ιανουαρίου, 2010

Αντίθετος στην εγκατάσταση του υπερλατομείου ο Θ.Πάγκαλος
Την αντίθεσή του στην προοπτική εγκατάστασης του υπερλατομείου 540.975 τ.μ. στις δασωμένες πλαγιές του Βερμίου πλησίον του Ξηρολιβάδου, διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, σε ανοικτή συνάντηση που πραγματοποίησε με Αντιπροσωπεία Ξηρολιβαδιωτών στη Βέροια όπου παρευρέθη στον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αντωνίου.
Συνέχεια »

Υπόμνημα πρός τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

15 Ιανουαρίου, 2010

Του εν Βεροία Νομού Ημαθίας εδρεύοντος σωματείου με την επωνυμία «Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου», το οποίο αναγνωρίσθηκε δυνάμει της υπ’ αριθμόν 80/1980 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας.

ΠΡΟΣ
Τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Συνέχεια »

ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

6 Ιανουαρίου, 2010

Οι απρόβλεπτες για την εποχή καιρικές συνθήκες που στέρησαν από το Βέρμιο την συνήθη χειμωνιάτικη χιονοσκέπαστη φορεσιά του, έδωσαν το κίνητρο σε πάρα πολλούς Ξηρολιβαδιώτες και φίλους του χωριού να κινηθούν άνετα και με ασφάλεια προκειμένου να γιορτάσουν τα Θεοφάνια στο Ξηρολίβαδο. Ο ιερέας του χωριού π.Γιάννης Μακρής τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία με την κατανυκτική συμμετοχή των επισκεπτών, οι οποίοι στη συνέχεια μετακινήθηκαν στην Μπάρα, την λίμνη του χωριού, για την τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.
Συνέχεια »

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ