Αρχείο για Δεκέμβριος, 2009

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

30 Δεκεμβρίου, 2009

Με αφορμή την πρόσφατη, συντονισμένη και κρίσιμη παρέμβαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που είχε ως αποτέλεσμα την δια ζώσης ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για το υπερλατομείο και την περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος της διαφύλαξης του Βερμίου από την απειλούμενη οικολογική καταστροφή, ο ΠΟΞ ευχαριστεί δημόσια όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να υπάρξει διεκπεραίωση αυτού του αιτήματος.
Συνέχεια »

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

30 Δεκεμβρίου, 2009

Ο ΠΟΞ καλεί όλους τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού στην υποδοχή του Νέου Χρόνου , μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο τα μεσάνυχτα της παραμονής. Το πρωτοχρονιάτικο γλέντι θα ξεκινήσει με το άναμα του καρτσούνου και το σεργιάνι των λιγκουτσάρηδων και θα συνεχιστεί με παραδοσιακά ακούσματα, κεράσματα, κρασί, χορό και ευχάριστα στιγμιότυπα.
Μετά την υποδοχή του Νέου Χρόνου το γλέντι θα μεταφερθεί στα κέντρα του χωριού όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την πρωτοχρονιάτικη γιορτή με τις παραδοσιακές γεύσεις του Ξηρολιβάδου.

ΟΙ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΤΩΝ ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΩΝ

28 Δεκεμβρίου, 2009

Τις ιστορικές και παραδοσιακές σχέσεις τους αναθέρμαναν οι Ξηρολιβαδιώτες και οι Μπλατσιώτες με αφορμή την αναβίωση του εθίμου της γουρουνοχαράς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Συνέχεια »

ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

28 Δεκεμβρίου, 2009

Με την παρουσίαση του 7ου συλλεκτικού τεύχους του περιοδικού «ΑΡΩΜΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης «ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ» που προγραμμάτισε ο ΠΟΞ. Η διοργάνωση εκτός από τα καθημερινά εορταστικά στιγμιότυπα στα κέντρα του Ξηρολιβάδου που εξυπηρετούν καθημερινά τους επισκέπτες του χωριού, συμπεριλαμβάνει την υποδοχή του νέου χρόνου στο Πολιτιστικό Κέντρο, τον εορτασμό των Θεοφανείων, την πρωτοχρονιάτικη πίτα και άλλα για τα οποία θα υπάρξουν έγκαιρες ανοκοινώσεις.

Το 7ο συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού «ΑΡΩΜΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ» είναι αφιερωμένο στις «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ» και στον αγώνα των Ξηρολιβαδιωτών κατά της εγκατάστασης του υπερλατομείου στις δασωμένες πλαγιές του Βέρμιου.

Το εξώφυλλο του τεύχους μεταφέρει τον αναγνώστη στην εορταστική ατμόσφαιρα του Ξηρολιβαδιώτικου Σεργιανιού με τα παραδοσιακά όργανα και τα χορευτικά συγκροτήματα να περιδιαβαίνουν το χωριό καλώντας τον κόσμο στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Λόγω των πολλών θεμάτων και του πλούσιου φωτογραφικού υλικού, το 7ο τεύχος εκδόθηκε με τέσερις σελίδες επιπλέον από ότι συνήθως.

Το περιοδικό διατίθεται από το Δ.Σ. του ΠΟΞ κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 6977656113, 6946461136, 6982201275, 6973044040, 6973802735, 6972915427, 6944435992.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ