Αρχείο για Αύγουστος, 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

28 Αυγούστου, 2009

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

Με σημαντική συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου η προγραμματισμένη σύσκεψη Φορέων για την ανάπτυξη του ανατολικού Βερμίου στα όρια του δήμου Βέροιας.
Η σύσκεψη απετέλεσε κοινή πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Π.Π. και του Π.Ο.Ξ. και διοργανώθηκε με αφορμή την παρουσίαση του έργου ανάδειξης ενός απο τα μονοπάτια που πρότεινε ο Π.Ο.Ξ. στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του προς τον Δήμο Βέροιας.
Συνέχεια »

Φωτογραφίες του τοπίου που προορίζεται για την εγκατάσταση του λατομείου

25 Αυγούστου, 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΞ ΜΕ ΔΗΚΕΑΑΠ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ.

24 Αυγούστου, 2009

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΔΗΚΕΑΑΠ του δήμου Βέροιας, μετά από πρόταση του προέδρου της Μιχάλη Τρανίδη για δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών στο Βέρμιο, πραγματοποιεί συνάντηση στο Πολιτιστικό κτήριο στο Ξηρολίβαδο την Πέμπτη 27 Αυγ 09 στις 9 μ. μ. με θέμα την παρουσίαση της υλοποίησης της πρότασης του Π.Ο.Ξ. για το Ξηρολίβαδο. Στη συνάντηση καλούνται όλοι ο φορείς και πολίτες της πόλης που έχουν ενδιαφέρον για την ήπια ανάπτυξη του Βερμίου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ολοκλήρωσης του έργου που έγινε από την ΔΗΚΕΑΑΠ . Επίσης να συζητήσουν και άλλες προτάσεις ανάδειξης της ευρείας περιοχής προάγοντας την οικολογική επενδυτική δραστηριότητα.

ΟΙ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΑΡΙΝΑ

24 Αυγούστου, 2009

Με ξεχωριστή επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή των Ξηρολιβαδιωτών  στην Σαμαρίνα. Η συμμετοχή των χωριανών και φίλων του χωριού ξεπερνώντας  κάθε προσδοκία έφθασε στα 90 άτομα με ηλικίες από 5 έως 85 ετών. Η παρουσία της νεολαίας του χωριού ήταν συγκινητική αφού το ένα από τα δύο λεωφορεία συμπληρώθηκε απο αυτούς.
Συνέχεια »

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ

21 Αυγούστου, 2009

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου προς υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των  μελών του της  19ης  Αυγούστου 2009 που λήφθησαν με αφορμή την έκδοση της 123472/2403 Κ.Υ.Α. Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.–ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ–ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού (ανθρακικού ασβεστίου) έκτασης 540.975 τ.μ. και των συνοδών αυτής έργων στη θέση «Ξηρολίβαδο» Δ.Δ. Κουμαριάς, Δήμου Βέροιας, Νομού Ημαθίας από την εταιρία «ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», πραγματοποιεί με την σύμφωνη  γνώμη και την συμμετοχή όλων των Βουλευτών Ημαθίας,  του Νομάρχη Ημαθίας  και της Δημάρχου Βεροίας, ανοικτή σύσκεψη για το τεράστιο ζήτημα της απειλούμενης μετατροπής των δασοκαλυμένων πλαγιών της περιοχής Ξηρολιβάδου του όρους Βερμίου σε λατομικό χώρο.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009 και ώρα 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου.
Καλούνται όλοι οι  Δήμαρχοι της περιοχής, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Βέροιας, οι αιρετοί αυτοδιοικητικοί Σύμβουλοι  της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι Εκπρόσωποι των Φορέων και όλοι οι ενεργοί πολίτες να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος του Βερμίου.

Εκ του Π.Ο.Ξ.

Πληροφορίες στα τηλ. 6973 044040, 6944 435992 και 6977 656113

Συλλογή ψηφιακών υπογραφών για την προστασία του Βερμίου

20 Αυγούστου, 2009

Ο Πολιτιστικός όμιλος Ξηρολιβάδου συγκεντρώνει ψηφιακές υπογραφές ενάντια την δημιουργία υπερλατομείου στην περιοχή του Βερμίου.

Σας καλούμε  όλους να συνυπογράψετε την αίτηση διαμαρτυρίας μας για την διάσωση του Βερμίου.

Συγκέντρωση υπογραφών

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19.8.2009

20 Αυγούστου, 2009

Πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου, που εδρεύει στη Βέροια με την επωνυμία : « Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ».

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Ξ., που κοινοποιήθηκε εμπρόθεσμα και νομότυπα σε όλα τα μέλη δια εις τον τοπικόν τύπον δημοσιεύσεως, συνήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ξηρολιβάδου Ημαθίας, σήμερα 19 Αυγούστου του 2009 και ώρα 20.00 μ.μ. τα μέλη του παραπάνω σωματείου για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης :
Συνέχεια »

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

20 Αυγούστου, 2009

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου τηρώντας την παράδοση που έχει καθιερώσει, πραγματοποιεί  για μια ακόμη φορά το Μεγάλο Γλέντι του Αποχαιρετισμού στο Ξηρολίβαδο,  εν όψει του τέλους της φετινής θερινής περιόδου και ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2009»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την  Κυριακή 23 Αυγούστου με ώρα έναρξης 8 μ.μ., στην μεγάλη πλατεία του χωριού και περιλαμβάνει παραδοσιακό  μουσικοχορευτικό  πρόγραμμα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις απο παιδιά του χωριού, ακούσματα από τοπική κομπανία, παρουσιάσεις έντεχνων τραγουδιών από ερμηνευτές Ξηρολιβαδιώτες  και ευχάριστα απρόοπτα.
Συνέχεια »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΞ

20 Αυγούστου, 2009

Αριθ. 1
Η Γενική Συνέλευση των μελών  του Πολιτιστικού Όμίλου Ξηρολιβάδου, που συνήλθε νόμιμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ξηρολιβάδου Ημαθίας στις 19 Αυγούστου του 2009, αφού έλαβε γνώση της δια του τοπικού τύπου κοινοποιηθείσας υπ’ αριθμόν πρωτ. 123472/2403/ 30-7-2009  Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού (ανθρακικού ασβεστίου) έκτασης 540.975 τ.μ. και των συνοδών αυτής έργων στη θέση «Ξηρολίβαδο» Δ.Δ. Κουμαριάς, Δήμου Βέροιας, Νομού Ημαθίας από την εταιρία «ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», αφού ανέλυσε την αναγκαιότητα της ενεργοποίησης του συνόλου της ξηρολιβαδιώτικης κοινωνίας κατά της εν λόγω Κ.Υ.Α. και αφού απεδέχθη την ομόθυμη και ομόφωνη θέση των κατοίκων του Ξηρολιβάδου όπως αυτή εκφράσθηκε στην προηγηθείσα Λαϊκή Συνέλευση  αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
Συνέχεια »

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΞ

18 Αυγούστου, 2009

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ  ανακοινώνει ότι  την Τετάρτη  19 Αυγούστου 2009 και ώρα 7 μ.μ. θα  πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο  Ξηρολιβάδου,  η καθιερωμένη  Λαϊκή Συνέλευση του χωριού με την συμμετοχή της Δημάρχου Βέροιας κ. ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑΣ και στελεχών του Δήμου.
Συνέχεια »

Επόμενη Σελίδα »

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ