Αρχείο για Ιούλιος, 2009

Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ «ΣΕΡΝΙΤ» ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

31 Ιουλίου, 2009

Ο άνεμος της έμπνευσης και τις δημιουργίας ενωμένος με το μυρωδάτο βουνήσιο αεράκι  εμφύσησε στις νεαρές Ξηρολιβαδιώτισσες την χαρά της δημιουργίας, με τις πανέμορφες κατασκευές «σέρνιτ».
Με το κάλεσμα του ΠΟΞ σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Γιορτές Βερμίου 2009», τα κορίτσια του Ξηρολιβάδου γέμισαν την αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού ανυπομονώντας να ξεναγηθούν στον εντυπωσιακό κόσμο της τεχνικής «σέρνιτ».
Συνέχεια »

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΟΧΕΙΡΩΝ

30 Ιουλίου, 2009

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ  ανακοινώνει ότι το Σάββατο 1 Αυγούστου 2009 και ώρα 6.30 μμ. θα  πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Ξηρολίβαδο  η καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ.
Συνέχεια »

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕΛΙΚΗΣ

30 Ιουλίου, 2009

Μια μοναδική μαγευτική βραδιά, πλημμυρισμένη με μουσική και εξαιρετικές ερμηνείες, έζησαν όλοι όσοι επέλεξαν να αφήσουν την ζέστη της πόλης και του κάμπου και να ανηφορίσουν στο Ξηρολιβάδο συνοδευόμενοι από την σελήνη που ανέτελε απο την κορυφογραμμή του Βερμίου.
Συνέχεια »

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

29 Ιουλίου, 2009

Παρά την ευρυχωρία της  απεδείχθη μικρή τελικά η συνεδριακή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηρολιβάδου για να χωρέσει το πολυάριθμο κοινό που συνωστίστηκε για να παρακολουθήσει τον διακεκριμένο αστροφυσικό καθηγητή Dr. ΧΑΡΙΤΩΝΑ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗ που μίλησε με θέμα: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΙΛΕΟ ΓΑΛΙΛΕΪ ΣΤΟΝ ΣΤΗΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ-400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ». Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την ανακύρηξη του έτους 2009 ως Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας από την UNESCO και εντάχθηκε στην διοργάνωση του ΠΟΞ «Γιορτές Βερμίου 2009».
Συνέχεια »

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΨΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

28 Ιουλίου, 2009

Με ενθουσιώδη συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκαν στο Λιβάδι του Ξηρολιβάδου τα παραδοσιακά αγωνίσματα ρίψεων λιθαριού, κορμού δέντρου και σφαίρας. Η απονομή των διακρίσεων στους πρωτεύσαντες στα αγωνίσματα έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Χωριού.
Συνέχεια »

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

28 Ιουλίου, 2009

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ξηρολίβαδο η Ημερίδα για την δασοπροστασία που διοργάνωσε ο Π.Ο.Ξ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2009».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Αντώνης Τσιάρας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Βέτα Αρχοντάκη, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Γιώργος Τροχόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας  Τάκης Γεωργίου, ο Αντιπρόεδρος του VERMOUNT Απόστολος Τσιαμήτρος καθώς και πολλοί Ξηρολιβαδιώτες και επισκέπτες  του Ξηρολιβάδου.

Συνέχεια »

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

28 Ιουλίου, 2009

Με ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ Ανό ξεκίνησε τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου, υπό τον συντονισμό της Υπευθ.Μορφωτ. του ΠΟΞ Αν.Κόγια, στα πλαίσια της διοργάνωσης «Γιορτές Βερμίου 2009».
Συνέχεια »

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΙΜΠΙΛΙ

27 Ιουλίου, 2009

Η συμμετοχή στο προσκύνημα των Ξηρολιβαδιωτών στο Ιμπιλί εφέτος δεν είχε προηγούμενο. Περισσότεροι από 150 Ξηρολιβαδιώτες βρέθηκαν στην λειτουργία της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στον γνωστό ορεινό οικισμό των Σαρακατσάνων.
Συνέχεια »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΩΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

27 Ιουλίου, 2009

Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε για τους Ξηρολιβαδιώτες η επίσκεψη στο Ξηρολίβαδο Αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Πολωνικής Εκκλησίας  με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Σεμιατίτσε (Siemiatycze) κ.κ. Γεώργιο, βοηθό επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα. Στην Πολωνική Αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ονουφρίου Ιαμπλέτσνας Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Νός και οι  λαϊκοί κ.Ίγκορ και Βίκτωρ. Την Πολωνική Αντιπροσωπεία συνόδευσαν στο Ξηρολίβαδο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας π. Γεώργιος Χρυσοστόμου και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά  π. Παντελεήμων Κορφιωτάκης.
Συνέχεια »

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΜΠΙΛΙ

24 Ιουλίου, 2009

Την Κυριακή 26 Ιουλίου ημέρα της Αγίας Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία-προσκύνημα προς το Ιμπιλί, όπου αναβιώνει το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και το Αντάμωμα των Σαρακατσάνων.  Η διαδρομή θα ακολουθήσει το  διεθνές μονοπάτι Ε4 όπως ορίζει η παράδοση των Ξηρολιβαδιωτών.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 π.μ. από το Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου με αρχηγό αποστολής τον  αντιπρόεδρο   του Π.Ο.Ξ.  Αναστάσιο Τυφλίδη.
Συνέχεια »

Επόμενη Σελίδα »

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ