Κατηγορία 'Ανακοινώσεις'

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΡΟΛΙΒΑΔΟ

1 Μαΐου, 2024

Αριθμ. Πρωτ.: 4/24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΡΟΛΙΒΑΔΟ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου σε συνεργασία με τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία Ξηρολιβάδου ανακοινώνει ότι:

Η ακολουθία της Αναστάσεως θα τελεστεί κανονικά και φέτος στο Ξερολίβαδο για τους κατοίκους και τους φίλους του χωριού το Μεγάλο Σάββατο στις 21:30.

Με τις θερμότερες ευχές μας για καλή Ανάσταση και υγεία,

το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

7 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

προσκαλεί όλα τα μέλη του, τους κατοίκους  και τους φίλους του χωριού στον Ετήσιο Χορό του, που θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024  στον πολυχώρο  «ΕΛΙΑ» στη Βέροια, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Δημήτρη Παράσχου. Στο τραγούδι ο Φώτης Τράσιας.

     Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00. Η πρόσκληση κοστίζει 20 Ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες μενού, ποτό και συμμετοχή στην κλήρωση των δώρων με τον αριθμό της κάρτας (δε θα διατίθενται λαχεία).

     Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φίλων και μελών, παρακαλούμε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις των προσκλήσεών σας στα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου και στα τηλέφωνα:

                        6970 446480 – 6986549070 – 6946798126

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2024.

8 Φεβρουαρίου, 2024

Αριθ. Πρωτ.: 3/24                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2024.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του χωριού στην εκδήλωση που διοργανώνει για την «κοπή της πίτας» του Ομίλου την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του εστιατορίου ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ (PAPAGALLO) στη Βέροια. 

Παράλληλα με την εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του Ημερολογίου του 2024 με θέμα «Η κύκλος του μαλλιού στο Ξηρολίβαδο», που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει το μέλος του Δ.Σ. κος Αναστάσιος Βασιάδης, αναλύοντας το περιεχόμενο και το φωτογραφικό υλικό που το πλαισιώνει. Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.        

Φωτογραφίες απο την Κοπή της Πιτας του Χορευτικού μας 23.01.2024

26 Ιανουαρίου, 2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Ο.Ξ.

11 Ιανουαρίου, 2024

Βέροια, 11 Ιανουαρίου 2024, ΑΡ. ΠΡΩΤ: 2/2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί ιδιαίτερα όλα τα μέλη του και τους φίλους του χωριού που έδωσαν και φέτος μαζικά το παρόν στην εκδήλωση για τον εορτασμό των Φώτων στο Ξερολίβαδο κρατώντας ζωντανό το έθιμο, όπως επίσης και όσους/ες βοήθησαν εθελοντικά για την υλοποίησή της.

Ευχαριστεί τους επαγγελματίες: 1) Ζαχαροπλαστείο LIDO Υιοί Νικολάου Κουτόβα, 2) ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ Κάβα Ποτών, 3) Φούρνος ΣΑΛΑΠΑΣΙΔΗ και 4) Φούρνος ΧΟΝΔΡΑΝΤΩΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ,  που χορήγησαν μέρος των εδεσμάτων τα οποία κεράστηκαν στους παρευρισκόμενους.

Τέλος ευχαριστεί τον ιερέα του χωριού πατέρα Ιωάννη και την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού του Προφήτη Ηλία που μερίμνησαν ώστε για μια ακόμη φορά να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των Φώτων στο χωριό μας.   

το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.  

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2024 – ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

5 Ιανουαρίου, 2024

                                                                                                                    Αριθ. Πρωτ.: 1/24                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2024 – ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.

Ο Πολιτιστικός  Όμιλος Ξερολίβαδου εύχεται  σε όλους τους συγχωριανούς, τα μέλη του, τους φίλους του χωριού και σε όλο τον κόσμο ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος για την επίτευξη των συλλογικών και ατομικών στόχων της καθεμιάς και του καθενός και για την προκοπή του τόπου.

Ανακοινώνει  παράλληλα  ότι η τελετή καθαγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων είναι προγραμματισμένη να τελεστεί και φέτος στο Ξερολίβαδο στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024. Μετά την κατάδυση του Σταυρού στη «Μπάρα» ο Όμιλος θα δεξιωθεί τους παρευρισκόμενους στην αυλή του κτιρίου του Π.Ο.Ξ. για την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών.

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.                    

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Π.Ο.Ξ. ΠΡΟΣ Δ.Ε.Υ.Α.Β.

19 Οκτωβρίου, 2023

Αριθ. Πρωτ. 28β /23

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ.

     Στα πλαίσια της δεδομένης αγαστής και παραγωγικής συνεργασίας του Π.Ο.Ξ. με όλες τις Αρχές και τους Φορείς του τόπου, τίθενται επιγραμματικά τα βασικά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της Δ.Ε.Υ.Α.Β. ως εξής: 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 

     Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Ξηρολιβάδου ξεκίνησε προ ετών χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, με συνέπεια να βρίσκονται σε ταυτόχρονη λειτουργία και τα δύο δίκτυα, με συνέπεια να εξακολουθεί ανεξέλεγκτη απώλεια νερού από το ελαττωματικό παλιό δίκτυο. 

     Επιβάλλεται η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε η ολοκλήρωση του νέου δικτύου και η κατάργηση του παλιού να επιτελεστούν το ταχύτερο δυνατόν πριν ενσκήψουν απαγορευτικές καιρικές συνθήκες για την εξέλιξη των αναγκαίων εργασιών. 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ 

     Αποτελεί έργο πνοής για το Ξηρολίβαδο και πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να ανατεθούν οι σχετικές μελέτες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του. 

ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ 

     Η συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση ύδατος στο Ξηρολίβαδο και η ανέγερση νέων κατοικιών επιτάσσει την πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων για την ενίσχυση των ταμιευτήρων. 

 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ 

     Η δημιουργία και νέων ταμιευτήρων για την αποθήκευση του πλεονάζοντος ύδατος θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην υπόθεση της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού. 

     Αυτή η προοπτική θα ικανοποιήσει και τις ανάγκες πυροπροστασίας του παρακείμενου δάσους. 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 

     Η αντικειμενικά ανεπαρκής παρεχόμενη ποσότητα ύδατος για τις ανάγκες του Ξηρολιβάδου, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, επιφέρει αναπόφευκτα την περιοδική διακοπή της ύδρευσης. 

     Οι πραγματοποιούμενες απρογραμμάτιστες διακοπές για άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται. 

    Με το δεδομένο ότι οι διακοπές πραγματοποιούνται από το ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης, απαιτείται η εγκατάσταση ψηφιακού αλγορίθμου που θα λειτουργεί βάσει όλων των παραμέτρων. 

     Η ομαλή λειτουργία των νοικοκυριών του χωριού επιτάσσει τον προγραμματισμό των διακοπών ύδρευσης και την κοινοποίηση του προγράμματος αυτού προς όλους τους κατοίκους. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ 

     Η διαπιστούμενη υπερκατανάλωση ύδατος, επιτάσσει την καθολική και ουσιαστική λειτουργία υδρομέτρων, τον τακτικό έλεγχο τους και την κοστολόγηση της κάθε κατανάλωσης. 

ΕΡΓΑ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 

     Τα συνεχιζόμενα έργα της ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΒΕΡΜΙΟΥ στην θέση Καρατσαΐρ Ξηρολιβάδου. προκαλούν έντονη ανησυχία δεδομένου ότι στην περιοχή βρίσκονται οι πηγές υδροδότησης του χωριού. 

      Με το ενδεχόμενο ότι οι συντελούμενες εκσκαφές και γεωτρήσεις μπορεί να διαταράξουν την φυσική υδροδότηση του Ξηρολιβάδου, ζητείται από την Δ.Ε.Υ.Α.Β. να διενεργήσει άμεσα επίσημη τεχνική αυτοψία από ειδικούς επιστήμονες σε σχέση με το υπέδαφος και την ασφάλεια των πηγών, τόσο στο χώρο που επιτελούνται οι εργασίες, όσο και στις περιοχές που προβλέπονται να συνεχιστούν. 

Το επίσημο πόρισμα της τεχνικής αυτοψίας ζητείται να κοινοποιηθεί στον Π.Ο.Ξ. 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΒ 

     Από την Δ.Ε.Υ.Α.Β. αναλαμβάνονται γενικώς και διεκπεραιώνονται συμπληρωματικά έργα ως προς το βασικό της αντικείμενο που είναι η ύδρευση και αποχέτευση. 

Αίτημα του Π.Ο.Ξ. αποτελεί η ένταξη του Ξηρολιβάδου στον προγραμματισμό αυτών των έργων. 

      Ο Π.Ο.Ξ. τίθεται στη διάθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Β. για κάθε σχετική πληροφορία και προσδοκά την άμεση και διαρκή ενεργοποίηση της, για την επιτέλεση των αιτούμενων έργων και ενεργειών . 

Το Δ.Σ. του         

Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου.    

Δελτίο Τύπου: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Β. ΚΑΙ Π.Ο.Ξ.

19 Οκτωβρίου, 2023

Αριθ. Πρωτ. 28 α/23

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Β. ΚΑΙ Π.Ο.Ξ.

Με αφορμή τις διενεργούμενες εργασίες εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών εκ μέρους της εταιρίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟ» που βρίσκονται σε εξέλιξη στην θέση Καρατσαΐρ Βερμίου και θέτουν σε επισφάλεια τις πηγές ύδρευσης του Ξηρολιβάδου, αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με στελέχη της Διοίκησης της, κατά την οποία τέθηκαν όλα τα επιτακτικά ζητήματα αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Β. που αφορούν την περιοχή και απασχολούν την ξηρολιβαδιώτικη κοινωνία. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Β. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στέργιος Διαμάντης, ο Τεχνικός Διευθυντής Δημήτριος Δάσκαλος και ο Διοικητικός Διευθυντής Θωμάς Αχτσής. 

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ. εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος Βασίλειος Χασιώτης και τα μέλη Αναστάσιος Βασιάδης, Αναστάσιος Τυφλίδης και Αναστασία Κόγια. 

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΠΟΞ αναπτύχθηκαν τα ζητήματα, της ολοκλήρωσης του νέου δικτύου ύδρευσης του χωριού, του σχεδιασμού και της δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης και βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων, του εμπλουτισμού της ύδρευσης με νέες γεωτρήσεις, της κατασκευής συμπληρωματικής δεξαμενής ύδατος, του προγραμματισμού των διακοπών ύδρευσης, καθώς και της συνολικής εγκατάστασης και λειτουργίας υδρομέτρων. 

Ειδικότερη αναφορά έγινε για το ζήτημα των επιπτώσεων στις πηγές υδροδότησης του Ξηρολιβάδου, από τις εργασίες εκσκαφής και γεωτρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ , στη θέση Καρατσαΐρ. 

Για το θέμα αυτό η αντιπροσωπεία του Π.Ο.Ξ. ζήτησε την άμεση διενέργεια επίσημης τεχνικής αυτοψίας με ανάθεση από την Δ.Ε.Υ.Α.Β., σε κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων σχετικά με το υπέδαφος και την ασφάλεια των πηγών, τόσο στο χώρο που επιτελούνται οι εργασίες, όσο και της περιοχές που προβλέπονται να συνεχιστούν. Το δε επίσημο πόρισμα της τεχνικής αυτοψίας να κοινοποιηθεί στον Π.Ο.Ξ. 

Εκ μέρους των αρμοδίων της Δ.Ε.Υ.Α.Β. υπήρξε θετική ανταπόκριση σε όλα τα ζητήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία του Π.Ο.Ξ. με την επισήμανση ότι για κάποια από τα αναγκαία έργα χρειάζεται η εξασφάλιση ευρύτερης χρηματοδότησης για την οποία απαιτείται συστηματική προεργασία και χρόνος. 

Ειδικότερα για το θέμα της επισφάλειας των εργασιών που επιτελούνται στην περιοχή των πηγών υδροδότησης του Ξηρολιβάδου, υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα ανατεθεί σε ειδικούς γεωλόγους η πραγματοποίηση τεχνικής αυτοψίας στην περιοχή και η κοινοποίηση του πορίσματος. 

Στα πλαίσια της συνάντησης εργασίας η αντιπροσωπεία του Π.Ο.Ξ. ξεναγήθηκε στο κέντρο Τηλεχειρισμού – Τηλεελέγχου Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.Β., όπου σε ειδική οθόνη διαπιστώθηκε η χαμηλή στάθμη υδάτινου αποθέματος στην δεξαμενή του Ξηρολιβάδου, παρά το γεγονός ότι η οικιακή κατανάλωση είναι μηδενική,  λόγω της αποχώρησης των κατοίκων, εν όψει της χειμερινής περιόδου. 

Αυτή η καταγραφόμενη απώλεια ύδατος αποδίδεται στην συνεχή διαρροή από το ελαττωματικό παλαιό δίκτυο που λειτουργεί παράλληλα με το νέο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Επισημάνθηκε δε ότι η περιοδική διακοπή υδροδότησης του Ξηρολιβάδου, μετά από την διαπίστωση πτώσης της στάθμης ύδατος της δεξαμενής, ενεργοποιείται όχι αυτόματα αλλά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της Δ.Ε.Υ.Α.Β. 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας, επιδόθηκε από την αντιπροσωπεία του Π.Ο.Ξ. στην Δ.Ε.Υ.Α.Β αντίστοιχο υπόμνημα και εκφράσθηκε από όλους η επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας για τα κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Ξηρολιβάδου. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΞ

16 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΤΟ ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙ ΤΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου παραβρέθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και συμμετείχε – μετά από σχετική πρόσκληση – στην «Πανήγυρη 2023» του Βαφειοχωρίου Κιλκίς, που διοργάνωσε η Κοινότητα του ομώνυμου χωριού σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφειοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» για τον εορτασμό του Ιερού Ναού «Το Γενέσιον της Θεοτόκου».

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και το χορευτικό του ΠΟΞ ενθουσίασε με την εξαιρετική του εμφάνιση, κάτω από την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του κυρίου Τσιαμήτρου  Κ.  Ιωάννη.

         Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν επίσης και τα  χορευτικά: α) Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου, β) Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου και γ) Λαογραφική Εδεσσαϊκή Εστία.

                                                   Από το Δ.Σ

του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

4 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί ιδιαίτερα τα τέκνα του Μιλτιάδη Πράπα και συγχωριανούς μας: Στέλλα, Νικόλαο και Ιωάννη Πράπα, για τη δωρεά του ποσού των 1.500 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν καρέκλες και τραπέζια απαραίτητα για τις εκδηλώσεις του Ομίλου.

Η ξεχωριστή και πολυετής προσφορά των τέκνων του Μιλτιάδη Πράπα στον Πολιτιστικό Όμιλο μας δίνει δύναμη, αποτελώντας ένα ακόμη  στήριγμα στην προσπάθεια υλοποίησης των σκοπών και των στόχων του Ομίλου και ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές στο μέλλον.    

Από τον Π.Ο.Ξ.

Επόμενη Σελίδα »

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ