[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]
  • All
  • Νέα-Εκδηλώσεις
  • Φωτογραφικό Υλικό

O τριήμερος εορτασμός  του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο εμπλουτίστηκε  με την αναβίωση θεσμών και εθίμων που εντάχθηκαν στην διοργάνωση «Γιορτές Βερμίου 2009» λαμπρύνοντας το πανηγύρι. Χαρακτηριστικά στοιχεία του ήταν η αναβίωση του Ξηρολιβαδιώτικου Σεργιανιού με την πατινάδα η οποία ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο, διέσχισε ολόκληρο τον κεντρικό δρόμο του χωριού με την συμμετοχή των συγκροτημάτων που φιλοξενήθηκαν, για να καταλήξει στο πάρκο όπου αναβίωσε ο Τρανός Χορός των βλαχοχωρίων.

Τιμώντας την Ιερά Μνήμη Του Αγίου Προφήτη Ηλία Προστάτη του Ξηρολιβάδου ο ΠΟΞ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στα Πεύκα του Ξηρολιβάδου τους 6ους Ποδηλατικούς  Αγώνες Βουνού στα πλαίσια της διοργάνωσης «Γιορτές Βερμίου 2009», με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας. Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν υπό την οργανωτική ευθύνη του Αντ/δρου του ΠΟΞ και υπεύθυνου Αθλητισμού Αν. Τυφλίδη, συμμετείχαν 90 ποδηλάτες διαφόρων κατηγοριών. Σε παραπλήσιο χώρο στα Πεύκα έγιναν παράλληλα  και οι αγώνες ΜΤΒ των 48 χιλιομέτρων ορεινής διαδρομής  από τον ΠΟ.ΠΕ.ΣΥ. Βέροιας με την συμμετοχή 44 αθλητών από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.