[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ «ΣΕΡΝΙΤ» ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου / Νέα-Εκδηλώσεις  / Εκδηλώσεις  / Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ «ΣΕΡΝΙΤ» ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Ο άνεμος της έμπνευσης και τις δημιουργίας ενωμένος με το μυρωδάτο βουνήσιο αεράκι  εμφύσησε στις νεαρές Ξηρολιβαδιώτισσες την χαρά της δημιουργίας, με τις πανέμορφες κατασκευές «σέρνιτ».
Με το κάλεσμα του ΠΟΞ σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Γιορτές Βερμίου 2009», τα κορίτσια του Ξηρολιβάδου γέμισαν την αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού ανυπομονώντας να ξεναγηθούν στον εντυπωσιακό κόσμο της τεχνικής «σέρνιτ».

Οι κυρίες Μανή Παπδοπούλου και Τασούλα Κόγια με εντυπωσιακή μεταδοτικότητα έδειξαν στα κορίτσια του χωριού πόσο απλά και εύκολα μπορεί καθεμιά να κάνει χρήση της τεχνικής «σερνιτ» για να κατασκευάσει πανέμορφα κοσμήματα.

Επί τρείς και πλέον ώρες τα επιδέξια χέρια των κορισιών δημιούργησαν μικρά αριστουργήματα, πλάθοντας, χαράσοντας και συναρμολογώντας  βραχιόλια, σκουλαρίκια, περιδέραια, καρφίτσες και δακτυλίδια. Οι κορδέλες και τα κορδόνια διαφόρων χρωμάτων έκαναν κάθε κόσμημα μοναδικό.  Η μοναδική χαρά της δημιουργίας  ενθάρρυνε  τον καθορισμό εβδομαδιάιων συναντήσεων για την συνέχιση της δημιουργικής απασχόλησης

[GALLERY=25]