[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Η Ανάσταση στο Ξηρολίβαδο

Παρά την πρόσκαιρη ανοιξιάτικη βροχόπτωση πολλοί Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού επέλεξαν να γιορτάσουν Την Ανάσταση Του Κυρίου στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Ξηρολιβάδου όπου ο καταστόλιστος ουρανός μετά την διάλυση της νέφωσης τους αποζημίωσε πλήρως.
image002

Έτσι τα μεσάνυχτα του Μ.Σαββάτου η εκκλησία του Προφήτη Ηλία και όλος ο περιβάλλων χώρος του υψώματος γέμισαν από πιστούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Ομίλου και ανέβηκαν στο Ξηρολίβαδο για να ακούσουν το Αναστάσιμο Μήνυμα. Με την αναγγελία του “δεύτε λάβετε φως”, όλο το ύψωμα γέμισε από τις φλόγες των κεριών που μέσα στο γλυκό ανοιξιάτικο αεράκι φάνταζαν σαν μια φυσική συνέχεια του καταπληκτικού έναστρου ουρανού. Με το “Χριστός Ανέστη” που αναφώνησε ο ιερέας όλος ο χώρος φωτίστηκε από τα λαμπρά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα. Η εορτάσιμη ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε με τα πασχαλινά αυγά που το Δ.Σ. του Ομίλου μοίρασε σε όλους όσους παρευρέθηκαν. Και παρά του οτι πολλοί έσπευσαν να απολαύσουν την αναστάσιμη μαγειρίτσα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρέμειναν και συμμετείχαν μέχρι τέλους στην κατάνυξη της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας και κοινώνησαν Των Αχράντων Μυστηρίων.
image004

Ο ΠΟΞ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς την Ιερά Μητρόπολη για την εξασφάλιση Ιερέα που έδωσε την δυνατότητα να τηρηθεί ακόμα μία παράδοση του Ξηρολιβάδου, την Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού για την προετοιμασία του Ιερού Ναού και όλους όσους συμμετείχαν και έδωσαν με την παρουσία τους ουσία και περιεχόμενο στην διατήρηση της παράδοσης .