[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΩΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου / Νέα-Εκδηλώσεις  / Εκδηλώσεις  / ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΩΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε για τους Ξηρολιβαδιώτες η επίσκεψη στο Ξηρολίβαδο Αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Πολωνικής Εκκλησίας  με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Σεμιατίτσε (Siemiatycze) κ.κ. Γεώργιο, βοηθό επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα. Στην Πολωνική Αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ονουφρίου Ιαμπλέτσνας Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Νός και οι  λαϊκοί κ.Ίγκορ και Βίκτωρ. Την Πολωνική Αντιπροσωπεία συνόδευσαν στο Ξηρολίβαδο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας π. Γεώργιος Χρυσοστόμου και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά  π. Παντελεήμων Κορφιωτάκης.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτη Ηλία  και συνεχίστηκε με περιήγηση στα Πεύκα, στο Λιβάδι και στην Μπάρα. Η Αντιπροσωπεία κατέληξε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ξηρολιβάδου οπου την ανέμενε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΞ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Αν. Τυφλίδη και πολλοί κάτοικοι του χωριού. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση ζωγραφικής των μικρών Ξηρολιβαδιωτών από τις υπεύθυνες κυρίες  Αν. Κόγια και Δήμητρα Κουτόβα. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου όπου έγινε η επίσημη υποδοχή με την προσφώνηση του Σεβασμιοτάτου από τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου. Στον εκλεκτό επισκέπτη προσφέρθηκε μια περίτεχνα φιλοτεχνημένη ποιμενική ράβδος, την οποία επέδωσε  το μέλος του Δ.Σ. Γεώργ. Γεωργίου όπως επίσης και σειρά τευχών του περιοδικού  ¨΄Αρωμα Ξηρολιβάδου¨ και αντίτυπο του βιβλίο του Αναστ. Βασιάδη ¨Ξηρολίβαδο Χουάρα Μουσιάτα¨ τα οποία επέδωσε η Γ.Γ. του ΠΟΞ Αναστ.Κόγια. Στα πλαίσια της υποδοχής ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσα/νίκης Αντώνιος Μπουσμπούκης, μίλησε για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου.
Ο Επίσκοπος ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις σε άπταιστα ελληνικά, δηλώνοντας την μεγάλη του συγκίνηση για  την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε. Προσέφερε δε στον Όμιλο  αντίτυπο του βιβλίου «Η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία» των  Ks.Henryk Paprocki και Piotr Sawicki.
Η υποδοχή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα εκθέματα του Πολιτιστικού Κέντρου και με δεξίωση κατά την οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και γευστικά το Ξηρολίβαδο.

episkopos1episkopos2