Το αδιαχώρητο καταργήθηκε στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηρολιβάδου από το πλήθος των Ξηρολιβαδιωτών και των επισκεπτών του χωριού που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν με τα δρώμενα του Καραγκιόζη και των υπολοίπων προσώπων του Θεάτρου Σκιών, του Χατζαηβάτη, του Μπαρμπαγιώργου, του σιορ Διονύσιου, του Σταύρακα, της Αγλαίας, του Κολιτηριού και του Βεληγκέκα. Το κοινό εντυπωσιάστηκε απο τον Καλλικράτη Πασά και το φίδι του ενώ ενθουσιάστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο και τον ηρωισμό του. Ευχάριστη έκπληξη και εκρηξη γέλιου προκάλεσε η εμφάνιση των νέων ηρώων του μπερντέ, της Ουσουλτζού Χανούμ, του Σκουμπιντού Μπέη και του Τσαβδάρ Αγά.
Το έργο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» του Τάσου Βασιάδη είναι μιά κωμωδία καταστάσεων με πολλές και συχνές αναφορές στα επίκαιρα τοπικά και γενικότερα δρώμενα, με χαρακτηριστικούς τους προεκλογικούς σχολιασμούς που προκάλεσαν έντονα γέλια και χειροκροτήματα εκ μέρους του κοινού.
Το έργο επενδύθηκε μουσικά με τραγούδια και μουσικά ακούσματα από το διαχρονικό έντεχνο και παραδοσιακό ελληνικό ρεπερτόριο διασκευασμένα ειδικά για το έργο από τον Τάσο Βασιάδη, και προσαρμοσμένα στην παράσταση από τον Τάκη Γεωργίου και τον Γιώργο Τροχόπουλο.
Συντελεστές της παράστασης ήταν οι:
Καραγκιοζοπαίκτης: Τάσος Βασιάδης
Ακορντεόν: Γιώργος Τροχόπουλος
Τουμπερλέκι–τραγούδι: Τάκης Γεωργίου.
Χορωδία Γυναικών: Βέτα Γεωργίου, Δήμητρα Κουτόβα, Σόφη Παπαδοπούλου, Μανή Τυφλίδου και Τασούλα Κόγια
Βοηθός σκηνής: Ζώης Μπαζάκας
Πριν την παράσταση ο Τάσος Βασιάδης έκανε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση στην ιστορία του Θεάτρου Σκιών σκιαγραφώντας τον Καραγκιόζη και τα άλλα πρόσωπα του θιάσου. Ο ομιλητής αφιέρωσε την παράσταση στην κίνηση επιβεβαίωσης του «Καραγκιόζη» ως αναπόσπαστου μέρους της νεώτερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, πράγμα το οποίο αμφισβητήθηκε πρόσφατα από την UNESCO. Στην αναφορά αυτή το κοινό αφιέρωσε ενα θερμό χειροκρότημα. Η παράσταση απέσπασε τα πιό θερμά σχόλια από όλους όσους την παρακολούθησαν και ιδιαίτερα απο τον Καλλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Οδυσσέα Γωνιάδη και τον γνωστό ηθοποιό Φίλιππο Φαρμάκη που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μιά άλλου είδους θεατρική παραγωγή με το τεμπεραμέντο των Ξηρολιβαδιωτών .