[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Γιορτές Βερμίου 2009- Έναρξη Εκδηλώσεων

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου / Νέα-Εκδηλώσεις  / Εκδηλώσεις  / Γιορτές Βερμίου 2009- Έναρξη Εκδηλώσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο  ανακοινώθηκε,  ξεκίνησαν στο Ξηρολίβαδο οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης  «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2009» με την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των επομένων ημερών στο Πολιτιστικό Κέντρο, την προβολή  παλαιότερων δραστηριοτήτων, την πραγματοποίηση φυσιολατρικής εξόρμησης, την έναρξη των θερινών μαθημάτων, την επίσημη βιβλιοθέτηση δωρεάς βιβλίων, την συνέλευση της νεολαίας και την κύρηξη του εικαστικού διαγωνισμού μεταξύ των παιδιών του χωριού.

Η ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ  ΞΗΡΟΒΟΥΝΙ

xirovouni

Στα πλαίσια των προγραμματισθέντων εξορμήσεων,  ομάδα από τον ΣΧΟ Βέροιας και μέλη του Πολιτιστικού  Ομίλου Ξηρολιβάδου αφού συναντήθηκαν στο κτίριο του Π.Ο.Ξ. στο Ξηρολίβαδο συνέχισαν σταθμεύοντας  με τα αυτοκίνητα τους στους πρόποδες του Ξηροβουνίου, στην θέση Μπαρίκα στα 1405 υψομ. με προορισμό την κορυφή.
Αφού προετοίμασαν τις αποσκευές τους , δώδεκα ορειβάτες ( 5 γυναίκες και 7 άνδρες ) στις 9.30 μ.μ. ξεκίνησαν μέσω Μακρυράχης  να κατακτήσουν την κορυφή στα 1804 μ. , από όπου θα απολάμβαναν το γεμάτο φεγγάρι πραγματοποιώντας έναν ρομαντικό κοπιώδες εγχείρημα.
Σε 90΄ κοπιαστικής αλλά ευχάριστης διαδρομής μέσω άφθονου υψηλού χόρτου και συζητήσεων έφθασαν στο ορόσημο. Από εκεί απόλαυσαν την πανσέληνο με καθαρή ατμόσφαιρα και με νυκτερινές οπτικές απολαύσεις του οροπεδίου του Ξηρολιβάδου, του μακεδονικού κάμπου, του Θερμαϊκού και των ακτών  της Πιερίας. Η εξόρμηση εμπλουτίστηκε με το άνοιγμα κρασιών, ξηρών καρπών και την αναφορά των ιστορικών στοιχείων της περιοχής και του προγράμματος εκδηλώσεων του Π.Ο.Ξ. κατά την θερινή περίοδο.
Στις 12 μ.μ. κατηφόρισαν τον δρόμο της επιστροφής φθάνοντας στις 1.30΄τα μεσάνυχτα στο χωριό δίνοντας την υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα τιμούν το Ξηροβούνι με  αγνάντεμα της πανσελήνου από την κορυφή του.

Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

eikastika_2009

Με εκδηλώσεις χαράς και ενθουσιασμού  αποδέχτηκαν τα παιδιά του Ξηρολιβάδου την ανακοίνωση για τον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ». Χωρίς  καθυστέρηση και υπό την επίβλεψη της κ. Δήμητρας Κουτόβα επιδόθηκαν στο έργο της ζωγραφικής μετατρέποντας το Πολιτιστικό  Κέντρο σε ένα χαρούμενο εργαστήρι τέχνης αναδεικνύοντας μοναδικά ταλέντα και  φιλοτεχνώντας μικρά εικαστικά αριστουργήματα.  Ολα τα έργα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Προφήτη Ηλία.

Ο ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΞ

vivliothiki

Η έναρξη των εκδηλώσεων εμπλουτίστηκε με την επίσημη βιβλιοθέτηση των 70 τόμων που ο φίλος του Ξηρολιβάδου κ. Κώστας Μπιζιούρας δώρησε  στον Πολιτιστικό Όμιλο του χωριού. Ο ΠΟΞ εκφράζει δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον δωρητή για την εξαιρετική χειρονομία του.