[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Η ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η γλυκειά βραδιά, το μυρωμένο ανοιξιάτικο αεράκι και ο αστροπληθής ξηρολιβαδιώτικος ουρανός, αποζημίωσαν πλήρως τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού που ανέβηκαν στο Βέρμιο και γέμισαν ολόκληρο τον χώρο μπροστά από την εκκλησιά του Αγίου Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο, για να ακούσουν το Αναστάσιμο Μήνυμα.

Το «Δεύτε Λάβετε Φως» έδωσε την αφορμή ώστε ολόκληρος ο νυκτερινός χώρος να αποτελέσει προέκταση του έναστρου ουρανού με τις αναμμένες αναστάσιμες λαμπάδες. Τα χαρούμενα πρόσωπα των πιστών άκουγαν τα λόγια του Ευγγελίου και περίμεναν την χαρμόσυνη είδηση.

Στην ώρα του ο Ιερέας πατήρ Κωνσταντίνος Νικολαίδης ανέκραξε με γλυκύτατη φωνή το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…».

Ο Βουλευτής Ημαθίας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Αναστάσιος Βασιάδης, ο Επίτροπος του Προφήτη Ηλία Ιωάννης Κιουλές και ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Απόστολος Τσαμήτρος, μαζί με ολόκληρο το πλήθος των πιστών συνόδευσαν τον Ιερέα ψάλοντας τον Αναστάσιμο Ύμνο ενώ ο ουρανός και το ορεινό τοπίο, συμμετείχαν στην Μεγάλη Γιορτή.

Οι ασπασμοί της Αγάπης και τα τσουγκρίσματα των αυγών συμπλήρωσαν την Χαρά της Ανάστασης ενώ μετά την Απόλυση όλοι οι πιστοί έσπευσαν να μεταφέρουν το Άγιο Φώς και την Ευλογία της Ανάστασης Του Κυρίου στις οικίες τους.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη, τον πατέρα Κωνσταντίνο Νικολαίδη και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτη Ηλία Ξηρολιβάδου που έδωσαν την χαρά μίας ακόμη παραδοσιακής Ανάστασης στο αγαπημένο χωριό.
Εύχεται δε ολόψυχα σε όλους «Χρόνια Πολλά και του χρόνου πάλι μαζί»