[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Ο έναστρος ουρανός του Ξηρολιβάδου και το βουνίσιο ανοιξιάτικο αεράκι, εξασφάλισαν τις προϋποθέσεις για μιά ξεχωριστή Ανάσταση όπως έχουν καθιερώσει να την εορτάζουν οι Ξηρολιβαδιώτες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Από νωρίς οι κάτοικοι και οι φίλοι του χωριού γέμισαν την εκκλησία του Προφήτη Ηλία συμμετέχοντας με κατάνυξη στην ακολουθία της Ανάστασης. Μόλις ο ιερέας ανεφώνησε το “δεύτε λάβετε φως” και άναψαν όλες οι λαμπάδες των πιστών, το ύψωμα του Προφήτη Ηλία γέμισε από μικρά φώτα που έδιναν την αίσθηση της συνέχειας του θαυμάσιου έναστρου ουρανού. Το «Χριστός Ανέστη» αναφωνήθηκε από τον ιερέα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας δίνοντας το έναυσμα για την ρίψη των πυροτεχνημάτων με φροντίδα του ΠΟΞ και άλλων παρευρισκομένων πιστών, ενώ οι ευχές αγάπης και οι ασπασμοί κυριάρχησαν.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, τον Ιερέα και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού για την τέλεση της Ιεράς Ακολουθίας, καθώς και όλους τους κατοίκους και φίλους του χωριού που με την προσέλευσή τους συνετέλεσαν ώστε να τηρηθεί για μιά ακόμη χρονιά η παράδοση της «Ανάστασης Του Κυρίου» στο λατρεμένο Ξηρολίβαδο.